Luona Polku -päihdepalvelut Turku

Luona Polku -päihdepalvelut tarjoaa avokuntoutuksen palveluita Turussa ja lähikunnissa.

Olet lämpimästi tervetullut!

Luona

Haluatko vähentää alkoholin ja päihteiden käyttöä tai lopettaa sen kokonaan? Oletko huolestunut sinulle läheisen ihmisen alkoholin tai päihteiden käytöstä? Et ole yksin asian kanssa. Luona Polku -päihdepalvelut auttaa päihteiden käytön takia vaikeassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä. Toimimme Turun kaupungin kumppanina, ja palvelemme Turussa ja lähialueilla asuvia ihmisiä.

Ole meihin yhteydessä ja sovi tapaaminen kanssamme.
Olet lämpimästi tervetullut!

Miten palvelemme sinua?

Tarjoamme avokuntoutuksen palveluja. Kun alkoholin tai päihteiden käyttö alkaa hallita elämää, ole meihin yhteydessä. Voit soittaa tai laittaa meille viestiä myös silloin, kun et ole varma, millaista apua tarvitset, tai jos olet päihteidenkäyttäjän omainen tai ystävä. Keskustelemme yhdessä ja luottamuksella ja etsimme ratkaisuja siihen, että elämä palaa taas raiteilleen.

Toimimme aina yhdessä sovitun suunnitelman mukaan. Tarjoamme neuvontaa, ohjausta, ja keskusteluapua niin ryhmissä kuin yksilöllisesti. Jos tarvitset sellaisia palveluita, mitä me emme tuota, ohjaamme sinut jatkohoitoon palveluiden piiriin.

Voidaksemme huomioida asiakkaiden yksilölliset tarpeet, on kuntoutustapaamisia mahdollista järjestää myös etävastaanottona. Etävastaanottoja varten tarvitset älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen, jossa on kamera sekä mikrofoni kuva- ja ääniyhteyden muodostamiseksi. Etävastaanotot tuotetaan tietoturvallisesti, ja työntekijämme neuvoo sinua etätapaamisen toteutukseen – et tarvitse erityisosaamista!

Avokuntoutuksen palvelussa me tarjoamme tukea alkoholi- ja päihderiippuvuuksien hoitamiseen. Motivoimme muutokseen ja tuemme joko vähentämään päihteiden käyttöä tai lopettamaan sen kokonaan.

Meillä on kokemusta ja osaamista. Vuonna 2019 pääkaupunkiseudun päihdepalvelun asiakkaat antoivat Luona Polun päihdepalveluiden asiakaskokemuksesta arvosanan 4,7 (asteikolla 1–5).

”Tehdään töitä yhdessä, et ole yksin! Kun otat meihin yhteyttä, olet jo ottanut ensimmäisen askeleen kuntoutumisessasi.” 

– Meri, Luona Polku -päihdepalveluiden työntekijä

Keitä palvelemme?

Me palvelemme Turussa ja lähialueilla asuvia nuoria ja aikuisia, jotka ovat huolestuneita päihteiden käytöstään ja haluavat tilanteeseen muutosta. Meihin saa olla yhteydessä pienissäkin asioissa, etkä tarvitse erillistä lähetettä tai ohjausta voidaksesi tulla meitä tapaamaan.

Työskentelemme yhdessä muiden Turun alueen sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten ja työterveyshuollon henkilökunnan kanssa päihdekuntoutuksen asioissa.

Keitä me olemme?

Meillä Luona Polku -päihdepalveluiden toimipisteessä Turussa työskentelee päihdelääkäri sekä kokeneita päihdetyön ammattilaisia ja tarvittaessa Luonan moniammatillisen tiimin yhteisöpedagogi.

Luona Polku on Turun kaupungin sopimuskumppani päihdepalveluissa. Olemme osa sosiaali- ja terveysyhtiö Luonaa.

Oletko päihdehuollon alalla työskentelevä sote-alan ammattilainen? Tutustu muihin Luona Polku -palveluihin täällä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä Luona Polku -päihdepalveluista Turussa

– Kenelle Luona Polku -päihdepalvelut on tarkoitettu?

Me palvelemme Turussa ja lähialueilla asuvia ihmisiä, jotka ovat huolestuneet päihteiden käytöstään tai haluavat vähentää tai lopettaa päihteiden käytön.

– Mitä palvelut maksavat?

Työskentelemme Turun kaupungin kumppanina. Päihteitä käyttävälle ihmiselle palvelumme ovat  maksuttomia. Lisää tietoa palveluista saat olemalla yhteydessä meihin tai oman kuntasi sosiaali- ja terveyspalveluihin.

– Millaisiin asioihin voi saada apua?

Me autamme ja tuemme silloin, kun alkoholin tai päihteiden käyttö huolestuttaa tai hallitsee elämää. Meidän kauttamme saa tukea alkoholin tai päihteiden käytön vähentämisessä tai lopettamisessa kokonaan, katkaisu- eli vieroitushoitoa sekä päihdekuntoutusta.

– Miten pääsen asiakkaaksi?

Meihin voi olla yhteydessä hyvin matalalla kynnyksellä. Vastaamme aina meille tuleviin yhteydenottoihin vuorokauden kuluessa. Soita palvelunumeroomme tai lähetä meille sähköpostia, ja varaamme sinulle oman tapaamisajan, jolloin voimme luottamuksellisesti keskustella tilanteestasi rauhassa. Et tarvitse erikseen lähetettä tai ohjausta sosiaalityöntekijältä tai lääkäriltä, vaan meille saat tulla suoraan.

Yhteystietomme löydät täältä.

– Miten toimimme ja työskentelemme kanssasi?

Autamme ihmisiä erilaisissa päihteisiin liittyvissä ongelmissa. Suunnittelemme avun sen mukaan, mikä on juuri sinulle oikea tapa hoitaa alkoholi- tai päihdeongelmaa. Toimimme yhdessä sovitun suunnitelman mukaan.

Tarjoamme neuvontaa, ohjausta, ja keskusteluapua niin ryhmissä kuin yksilöllisesti. Jos tarvitset sellaisia palveluita, mitä me emme tuota, ohjaamme jatkohoitoon ja sopivien palveluiden piiriin.

Tarjoamme kuntoutustapaamisia myös etävastaanottona. Etävastaanottoja varten tarvitset älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen, jossa on kamera sekä mikrofoni kuva- ja ääniyhteyden muodostamiseksi. Etävastaanotot tuotetaan tietoturvallisesti, ja työntekijämme neuvoo sinua etätapaamisen toteutukseen – et tarvitse erityisosaamista!

– Olen huolestunut perheenjäsenen tai ystävän alkoholin ja päihteiden käytöstä. Mitä voin tehdä?

Ota meihin yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla. Kerromme palveluistamme ja siitä, miten läheisesi voi hakeutua tuen piiriin.

Mikä Luona Polku?

Luona Polku on osa sosiaali- ja terveysyhtiö Luona Oy:tä. Me tuemme apua tarvitsevan ihmisen elämänhallinta- ja toimintakykyä sekä vahvistamme selviytymistä yhteiskunnassa.

Autamme asunnottomia, mielenterveys- ja päihdekuntoutujia, lapsiperheitä ja turvapaikanhakijoita.

Olemme ratkaisukeskeinen ja vastuullinen kumppani kunnille, kaupungeille ja valtiolle. Tarjoamme toimivia ja eettisesti kestäviä ratkaisuja, jolloin saamme aikaan yhteiskunnallista vaikuttavuutta.

Uskomme että ihminen on itse oman elämänsä paras asiantuntija. Tuemme ihmistä tarkastelemaan ja näkemään asioita eri näkökulmista, jotta hän itse löytäisi ratkaisut oman elämänsä tärkeisiin kysymyksiin.

Ole yhteydessä!

Luona Polku -päihdepalvelut, Turku
Soita: 020 198 3445 (vastaamme ma–pe klo 9–16)
Laita meille viestiä

Tule käymään: 

Osoitteemme on Puutarhakatu 45. Tervetuloa!