Luona logo

Ikäihmisten palveluneuvonta ja -ohjaus

neuvonta

Palvelu

Luona Kotona toimii kuntien, kaupunkien, maakuntien ja sote-yhtymien kumppanina ikäihmisten kotona asumisen tukemisessa. Palvelun toteutustapa ja tavoitteet määritellään aina yhdessä tilaaja-asiakkaan kanssa.

Tuemme ikäihmisten kotona asumista kartoittamalla, suunnittelemalla ja järjestämällä yksilöllisesti hoiva-, hyvinvointi- ja terveysalan palveluita. Ohjaamme alueen ikäihmiset hallinnoimamme palvelutuottajaverkoston piiriin, josta he valitsevat itselleen sopivat palveluntarjoajat. Koordinoimme ja tuemme paikallista palveluntuottajien verkostoa. Luona Kotona on vastuussa kauttamme tarjottavien palvelujen laadusta ja niiden kehittämisestä yhdessä palvelua tilaavan organisaation ja paikallisten palveluntuottajien kanssa.

Ikäihmisen tarvitsemat palvelut räätälöidään palvelutarpeen arvioinnin pohjalta ja päätöksen kunnan järjestämistä palveluista tekee kotikunta. Voimme auttaa löytämään ikäihmiselle sopivia palveluita myös yksityisiltä palveluntuottajilta tai kolmannen sektorin toimijoilta. Jokainen asiakas tekee aina itse päätöksen maksullisten palvelujen hankkimisesta.

 

Tutustu!

Luona tuottaa ikääntyneiden palveluneuvontaa ja ohjausta Päijät-Hämeen alueella.
Tutustu palveluun täällä.

Mitä etuja?

  • Ikäihmisten kotona asuminen ja arki helpottuvat, ja he voivat asua pidempään kotonaan itsenäisesti.
  • Ikäihmisten ja heidän läheistensä tyytyväisyys tilanteeseensa paranee.
  • Siirtyminen raskaampiin palveluihin tapahtuu myöhemmin.
  • Ikäihmisten toimintakyky säilyy ennaltaehkäisevien palveluiden vuoksi pidempään ja julkisesti rahoitettujen palveluiden kysynnän kasvu pienenee.
  • Integraattorimallilla tuotetut palvelut ovat kustannuksiltaan tutkitusti merkittävästi edullisimpia kuin julkisen toimijan itse tuottamina.
  • Kotona asumisen palveluita voidaan tuottaa myös kapitaatiomallilla eli kiinteällä väestövastuuhinnalla, mikä tuo ennustettavuutta budjetointiin.
  • Säännöllisen raportoinnin avulla toiminnan tuloksia voidaan mitata ja kehittää toimintaa jatkuvasti.
  • Paikallisen palveluverkoston elinvoimaisuus kehittyy, kun myös paikalliset yritykset, järjestöt ja vapaaehtoiset ovat mukana palveluja tuottamassa.

Lisätietoja

Mira Helenius, palveluvastaava, 040 922 9213, mira.helenius@luona.fi

Yhteydenotto Luonaan

Kiitos, että kiinnostuit meistä! Voit lähettää meille tällä lomakkeella viestin, niin olemme sinuun yhteydessä. Kerro meille alla nimesi ja täytä toivomasi yhteydenottotavan tiedot.