Luona logo

Palveluneuvonta ja ohjaus

neuvonta

Palvelu

Luona Kotona toimii kuntien, kaupunkien, maakuntien ja sote-yhtymien kumppanina tarjoten keskitettyä sosiaalihuollon palveluneuvontaa matalalla kynnyksellä. Palvelun toteutustapa ja tavoitteet määritellään aina yhdessä tilaaja-asiakkaan kanssa.

Palveluneuvonnasta saa tietoa ja yleistä ohjausta sosiaalipalveluista. Asiakasohjaajamme osaavat neuvoa apua tarvitsevan eteenpäin hyvinvointialueen työntekijälle, sekä yksityisten, vapaaehtoisten ja järjestöjen tuottamien palveluiden piiriin.

Neuvontaa ja ohjausta voidaan antaa monikanavaisesti ja digitaalisesti; mm. neuvontapisteessä, puhelimitse, chatin ja sähköpostin välityksellä.

Koulutettu henkilökuntamme auttaa myös esimerkiksi lomakkeiden täyttämisessä, kotitalousvähennyksen hyödyntämisessä, kertoo julkisten palvelujen saannin kriteereistä sekä opastaa arkea helpottavien apuvälineiden valinnassa ja käytössä.

Palvelun käyttö on asiakkaalle maksutonta.

 

Tutustu!

Luona tuottaa ikääntyneiden palveluneuvontaa ja ohjausta Päijät-Hämeen alueella.
Tutustu palveluun täällä.

 

Mitä etuja?

  • Kuntalaisten kotona asuminen ja arki helpottuvat.
  • Monikanavainen palvelu, johon saa yhteyden nopeasti.
  • Kuntalaisten ja heidän läheistensä tyytyväisyys paranee.
  • Hyvinvointialue säästää kustannuksissa, koska asiakkaiden toimintakyky säilyy ennaltaehkäisevien palveluiden vuoksi pidempään ja julkisten palveluiden kysynnän kasvu pienenee.
  • Säännöllisen raportoinnin avulla toiminnan tuloksia voidaan mitata ja niiden avulla kehittää.
  • Paikallisen palveluverkoston elinvoimaisuus kehittyy.

Lisätietoja

Mira Helenius, palveluvastaava, 040 922 9213, mira.helenius@luona.fi

Yhteydenotto Luonaan

Kiitos, että kiinnostuit meistä! Voit lähettää meille tällä lomakkeella viestin, niin olemme sinuun yhteydessä. Kerro meille alla nimesi ja täytä toivomasi yhteydenottotavan tiedot.

Asiakasreferenssi

Luona ratkaisee yli 90 % PHHYKY:n ikääntyneiden neuvontapalveluiden yhteydenotoista

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä on ulkoistanut ikääntyneiden neuvontapalvelunsa Luonalle. Yhteydenottoja eri kanavia pitkin tulee kuukausittain jopa noin 2000, joista yli 90 % Luona ratkaisee täysin itse. Se, että neuvonta on täysin itsenäinen asiakasohjauksen kokonaisuus, on todettu Päijät-Hämeessä parhaaksi toimintatavaksi.