Luona logo

Ikäihmisten neuvonta ja ohjaus

Palvelutuottajaverkoston

Palvelu

Luona Kotona toimii kuntien, kaupunkien, maakuntien ja sote-yhtymien kumppanina tarjoten keskitettyä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluneuvontaa ja ohjausta matalalla kynnyksellä. Palvelun toteutustapa ja tavoitteet määritellään aina yhdessä tilaaja-asiakkaan kanssa.

Palvelun tavoitteena on tukea ikäihmisten omatoimista elämää ja auttaa heitä löytämään omia tarpeitaan vastaavat ratkaisut vaivattomasti yhdestä ja samasta paikasta. Tarjoamme ikäihmisille ja heidän omaisilleen erilaisia neuvonta- ja ohjauspalveluita, joiden avulla ikäihmisten kotona asuminen ja arki helpottuvat. Näin he voivat asua pidempään itsenäisesti omassa kodissaan.

Neuvontaa ja ohjausta annetaan monikanavaisesti ja digitaalisesti; mm. neuvontapisteessä, puhelimitse, chatin ja sähköpostin välityksellä.

Asiakasneuvojamme neuvoo ja ohjaa asiakkaita palveluiden saatavuuden kriteerien osalta ja auttaa häntä löytämään itselleen sopivat ratkaisut julkisesti rahoitettuja, omalla rahalla hankittavia kuin vapaaehtoisten ja järjestöjen tuottamia palveluja.

Koulutettu henkilökuntamme auttaa myös esimerkiksi lomakkeiden täyttämisessä, kotitalousvähennyksen hyödyntämisessä, kertoo julkisten palvelujen saannin kriteereistä sekä opastaa arkea helpottavien apuvälineiden valinnassa ja käytössä.

Palvelun käyttö on ikäihmisille ja heidän omaisilleen maksutonta.

 

Tutustu!

Luona tuottaa ikääntyneiden palveluneuvontaa ja ohjausta Päijät-Hämeen alueella.
Tutustu palveluun täällä.

 

Mitä etuja?

  • Ikäihmisten kotona asuminen ja arki helpottuvat, ja he voivat asua pidempään kotonaan itsenäisesti.
  • Ikäihmisten ja heidän läheistensä tyytyväisyys paranee.
  • Kunta säästää kustannuksissa, koska asiakkaiden toimintakyky säilyy ennaltaehkäisevien palveluiden vuoksi pidempään ja julkisesti rahoitettujen palveluiden kysynnän kasvu pienenee.
  • Säännöllisen raportoinnin avulla toiminnan tuloksia voidaan mitata ja niiden avulla kehittää.
  • Paikallisen palveluverkoston elinvoimaisuus kehittyy.

Lisätietoja

Sade Iyare, sosiaalipalveluiden johtaja, 050 3555 249, sade.iyare@luona.fi

Yhteydenotto Luonaan

Kiitos, että kiinnostuit meistä! Voit lähettää meille tällä lomakkeella viestin, niin olemme sinuun yhteydessä. Kerro meille alla nimesi ja täytä toivomasi yhteydenottotavan tiedot.

Asiakasreferenssi

Luona ratkaisee yli 90 % PHHYKY:n ikääntyneiden neuvontapalveluiden yhteydenotoista

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä on ulkoistanut ikääntyneiden neuvontapalvelunsa Luonalle. Yhteydenottoja eri kanavia pitkin tulee kuukausittain jopa noin 2000, joista yli 90 % Luona ratkaisee täysin itse. Se, että neuvonta on täysin itsenäinen asiakasohjauksen kokonaisuus, on todettu Päijät-Hämeessä parhaaksi toimintatavaksi.