Luona logo

Koronapalvelut

Palvelu

Luona Terveys tarjoaa koronaviruksen torjuntaan liittyviä etätukipalveluja kunnille, kaupungeilla ja sairaanhoitopiireille. Vastaamme nopeasti kasvavaan kysyntään tarjoamalla keskitetysti ja etänä tuotettua koronavirusneuvontaa, koronatartuntojen jäljitystä ja koronarokotusten ajanvarauspalvelua puhelimitse.

Ulkoistetussa palvelussa työskentelee lähes sata koronaneuvontaan, koronajäljitykseen ja koronarokotusajanvaraukseen perehtynyttä hoitajaa. Tarjoamme palveluita suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, ja kirjaamme tiedot suoraan meiltä palvelua ostavan asiakasorganisaation omaan potilastietojärjestelmään tai ajanvarausjärjestelmään.

Työmme tavoite on, että kunnissa työskentelevät hoitoalan ammattilaiset voivat keskittyä kliiniseen vastaanotto- ja hoivatyöhön sekä koronanäytteenottoon.

Luona Terveyden tarjoamat koronapalvelut ovat:

Koronavirusneuvonta

Koronavirusneuvonnassa tarjoamme palvelua sekä oireettomille että oireellisille soittajille. Annamme neuvontaa ja toimintaohjeita sellaisille koronavirusneuvontaan soittaville ihmisille, joilla ei ole koronaviruksen oireita. Koronavirusneuvontaan voidaan lisäksi ohjata Koronavilkku-palvelusta altistushälytyksen saaneiden ihmisten soitot, joilla ei ole koronavirustartunnan oireita. Oireellisille soittajille koronavirusneuvontamme tarjoaa terveydenhuollon ammattilaisen tekemän hoidon tarpeen arvioinnin, jonka perusteella soittajalle annetaan oireiden mukaisia hoito-ohjeita sekä tarvittaessa ohjataan soittaja koronanäytteenottoon tai varataan hänelle aika näytteenottoaika.

Koronatartuntojen jäljitys

Luona Terveyden koronatartuntojen jäljitys toimii kuntien, kaupunkien ja sairaanhoitopiirien oman jäljitystoiminnan tukena korona-altistusketjujen kartoittamisessa ja jäljittämisessä. Jäljitystyötä tekevät työntekijät ovat laillistettuja terveydenhuollon ammattilaisia, ja lisäksi heillä on asianmukainen koulutus jäljitystyöhön. Palvelua tuotetaan arkisin ja tarvittaessa myös viikonloppuisin, vuoden jokaisena päivänä. Tarvittaessa jäljittäjät tekevät myös hoidon tarpeen arvioita, ja antavat tartunnan saaneille tai altistuneille palveluohjausta.

Koronarokotusten ajanvaraus

Huolehdimme puhelimessa tapahtuvasta koronarokotusten ajanvarauksista kuntien asukkaille. Puhelinpalvelua tarjotaan arkisin ja tarvittaessa takaisinsoittoja hoidetaan myös viikonloppuisin. Koronarokotusten ajanvarauksessa asiakkaiden saamat rokotusajat kirjataan meiltä palvelua tilaavan organisaation omiin järjestelmiin. Mikäli soittajan asia ei ratkea ajanvarauksella ja yleisneuvonnalla, soittaja on mahdollista ohjata terveydenhuollon ammattilaisten tekemään hoidon tarpeen arvioinnin tai koronavirusneuvonnan pariin.

Mitä etuja?

  • Monipuoliset koronaviruspalvelumme on kehitetty vastaamaan suoraan kuntien, kaupunkien ja sairaanhoitopiirien tarpeisiin, ja ne saadaan käyttöön erittäin nopeasti.
  • Ulkoistettu koronavirusneuvonnan palvelu on toiminnassa noin viikon kuluessa siitä, kun olette sen meiltä tilanneet.
  • Palveluidemme avulla kunnissa työskentelevät hoitoalan ammattilaiset voivat keskittyä kliiniseen vastaanotto- ja hoivatyöhön sekä koronanäytteenottoon.
  • Olemme eriyttäneet oireellisten soittajien ja oireettomien soittajien palvelun. Näin varmistetaan oireellisten soittajien nopea pääsy terveydenhuollon ammattilaisen hoidettavaksi, ja voidaan samalla palvella oireettomia soittajia tarjoamalla neuvontaa ja toimintaohjeita.
  • Sote-alan vaikeassa rekrytointitilanteessa julkisen sektorin esihenkilöiltä ja HR-yksiköiltä säästyy aikaa, kun he saavat valmiin palvelun Luonasta.

Lisätietoja

Oletko kiinnostunut taustatuesta omalle sote-organisaatiollesi koronavirukseen liittyvässä etätukipalveluissa? Kartoitamme ja selvitämme yhdessä kuntasi tai sairaanhoitopiirisi tilanteen ja sovimme yhteistyön mallista ja laajuudesta.

Etene näin:

Ota yhteys Luona Terveys -palveluiden operatiiviseen johtajaan Mikko Korkalaan, puh. 040-549 7571 tai mikko.korkala@luona.fi

Yhteydenotto Luonaan

Kiitos, että kiinnostuit meistä! Voit lähettää meille tällä lomakkeella viestin, niin olemme sinuun yhteydessä. Kerro meille alla nimesi ja täytä toivomasi yhteydenottotavan tiedot.

Asiakasreferenssi

Hoitajien kädet vapaaksi maakunnallisella puhelinpalvelulla

Luona Terveys toteuttaa Keski-Suomen sairaanhoitopiirille maakunnallista koronapuhelinpalvelua. Puhelinpalvelulla on saatu apua hoitajien työtaakkaan, jotta heidän aikansa ei mene puhelimeen vastaillessa. Järjestelmän toteuttaminen laajalle, hajanaiselle alueelle oli haaste, jonka Luona yhteistyöllä muiden mukana olleiden tahojen kanssa onnistui selättämään.