Luona logo

Luona avaa vastaanottokeskuksen Helsingin Pitäjänmäelle

Sosiaali- ja terveysyhtiö Luona ja Maahanmuuttovirasto ovat sopineet, että Luona avaa vastaanottokeskuksen Pitäjänmäelle tarjoamaan väliaikaista majoitusta pääosin Ukrainan sotaa pakeneville perheille, naisille ja lapsille.

Luona avaa kolmannen operoimansa vastaanottokeskuksen palvelemaan kansainvälistä suojelua ja tilapäistä suojelua tarvitsevia ihmisiä. Nyt avattava vastaanottokeskus sijaitsee Helsingissä Pitäjänmäellä, ja sen toiminta alkaa 31.3. mennessä.

Pitäjänmäen vastaanottokeskus tarjoaa asukkaille vastaanottolain mukaiset palvelut. Niihin kuuluvat muun muassa sosiaali- ja terveyspalvelut, majoituspalvelut, vastaanotto- ja käyttörahan järjestäminen, tulkki- ja käännöspalvelut, sekä työ- ja opintotoiminta. Lisäksi vastaanottopalveluina voidaan järjestää myös ateriat.

Pitäjänmäen vastaanottokeskus on transit-keskus, jossa Suomeen tulijat otetaan vastaan, asukkaat kirjataan saapuneiksi, heidät majoitetaan ja sen jälkeen heidät pyritään siirtämään muualle vakituisempaan asumiseen joidenkin päivien kuluttua saapumisesta.

Luona on toiminut Maahanmuuttoviraston kumppanina jo kahdeksan vuoden ajan. Pitäjänmäen lisäksi Luonalla on vastaanottokeskukset Espoon Nihtisillassa ja Vantaan Robert Huberin tiellä. 

Lisätietoa aiheesta

Päivitämme tietoja ajankohtaisesta tilanteesta verkkosivuillemme  sekä Twitter-tilillemme.

Lue uutisemme Espoon Nihtisillan vastaanottokeskuksen avaamisesta.

Maahanmuuttovirasto valmistelee uusien vastaanottokeskusten perustamista, koska Ukrainasta paenneiden majoitustarve on Suomessa kasvanut. Lue täältä Maahanmuuttoviraston tiedote uusien keskusten avaamisesta.