Luona logo

Etälääkäri

Hoidon

Palvelu

Luona Terveyden etälääkäripalvelut voidaan liittää hoidon tarpeen arvioinnin ja ohjauksen palveluumme saumattomasti. Yhdessä ne muodostavat yhtenäisen toimintamallin ja lisäävät merkittävästi terveyspalveluiden vaikuttavuutta ja kustannustehokkuutta. Tavoitteemme on, että potilaan hoito alkaa heti ensikontaktista. Tarjoamme lääkärin etävastaanottoja suoraan potilaille sekä lääkärin etäkonsultaatiomahdollisuutta hoidon tarpeen arviointia tekeville terveydenhuollon ammattilaisille.

Asiakkaitamme ovat hyvinvointialueet, yksityiset sote-alan toimijat ja vakuutusyhtiöt. Etälääkäripalvelua toteutamme yhteistyökumppanimme kanssa.

Luona Terveyden etälääkäripalvelut tarjoavat nykyaikaisen, asiakaslähtöisen ja kustannustehokkaan terveydenhuollon palveluratkaisun, joka muokataan palvelua tilaavan organisaation tarpeiden ja olemassa olevien toimintamallien tueksi.

Etälääkäripalveluidemme vaikuttavuutta mitataan ja seurataan systemaattisesti yhdessä sovittavien palvelutasomittareiden ja kriteereiden perusteella. Kaikki kirjaukset tehdään palvelua tilaavan organisaation omiin järjestelmiin, ja lisäksi teemme anonyymit tilastoinnit sekä luokittelut Luonan omaan laatu- ja raportointijärjestelmään. Toimintamallista ja yhteisistä käytännöistä sovitaan kunkin organisaation tarpeiden mukaisesti.

Luona Terveydellä on vankkaa arjen kokemusta etälääkäripalveluiden toteutuksesta. Tuotamme etälääkäripalvelua päivystyksen puhelinpalveluiden, maakunnallisten Päivystysapu 116117 -palvelunumeron sekä hyvinvointialueiden perusterveydenhuollon etävastaanottojen tueksi.

Mitä etuja?

  • Sopii kiireellisien ja kiireettömien potilaiden hoitoon sekä satunnaiseen ja pitkittyneeseen hoidon tarpeeseen.
  • Etävastaanotolla potilas ja lääkäri voivat olla suoraan yhteydessä, ja potilaan asia voidaan hoitaa parhaimmillaan kerralla tai hoito päästään aloittamaan ensikontaktissa.
  • Erilaisten etävastuulääkärimallien rakentaminen ja toteuttaminen on mahdollista.
  • Terveydenhuollon ammattilaisten työn tueksi tarjotut etäkonsultaatiopalvelut täydentävät etänä tehtävää hoidon tarpeen arvioinnin palvelua sekä muuta terveydenhuollon ammattilaisten työtä perusterveydenhuollossa ja erikoissairaanhoidossa.
  • Etälääkärikonsultaatio onnistuu sähköisiä asiointikanavia hyödyntäen tai puhelimitse suoraan Luonan päivystävän etälääkärin kanssa.

Lisätietoja

Mikko Korkala, johtaja, Terveyspalvelut, puh. 040-549 7571, mikko.korkala@luona.fi

 

Yhteydenotto Luonaan

Kiitos, että kiinnostuit meistä! Voit lähettää meille tällä lomakkeella viestin, niin olemme sinuun yhteydessä. Kerro meille alla nimesi ja täytä toivomasi yhteydenottotavan tiedot.