Vapaaehtoistoiminta

Luonan vapaaehtoistoiminnan tavoitteena on antaa turvaa, tukea ja iloa sekä auttaa kotoutumaan, voimaantumaan ja kuntoutumaan. Vapaaehtoistoiminta lisää hyvinvointia ja ymmärrystä sekä kaikkien osapuolten yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Kiinnostaako vapaaehtoistyö?

Luona tekee yhteistyötä pääkaupunkiseudun seurakuntien, SPR:n, Mannerheimin lastensuojeluliiton ja liikuntajärjestöjen kanssa asiakkaidemme arjen tukemiseksi. Vapaaehtoistoiminnalla ja ammatillisella työllä on sama tavoite, mutta erilaiset lähtökohdat ja toimenkuvat.

Huomioimme vapaaehtoistoiminnassa erilaisten asiakkaiden ja perheiden toiveet. Järjestämme vapaaehtoisten voimin muun muassa suomen kielen opetusta turvapaikanhakijoille, LäksyHelppejä koululaisille, käsityö-, askartelu- ja ystävätoimintaa sekä muuta monipuolista urheilu- ja vapaa-ajantoimintaa. Vastaanottokeskusten asiakkaat voivat kouluttautua Arkiystäviksi ja toimia vapaaehtoisina esimerkiksi palvelukodeissa. Lapsille järjestämme myös leikki- ja muskaritoimintaa.

Järjestämme vapaaehtoisillemme säännöllisiä vertaistapaamisia, joissa he voivat kertoa kokemuksistaan, jakaa hyviä käytäntöjä sekä antaa meille palautetta vapaaehtoistoiminnan kehittämiseksi.

Vapaaehtoistoiminnan kurssin kautta mukaan

Vapaaehtoistoiminta aloitetaan vapaaehtoistoiminnan kurssilla, jossa kerrotaan toiminnan tarkoituksesta ja periaatteista. Muun muassa Suomen Punainen Risti  ja seurakunnat järjestävät kursseja ystävä- ja vapaaehtoistoimintaan. Jos olet jo käynyt kurssin, ota meihin yhteyttä sähköpostitse. Kerro viestissäsi yhteystietosi sekä millaista osaamista sinulla on. Vastaamme viesteihin arkipäivisin klo 8–16.

Lahjoitukset

Otamme lahjoituksia vastaan tarpeen mukaan.

Kysy vapaaehtoistoiminnasta tai lahjoituksista sähköpostilla: vapaaehtoistoiminta@luona.fi