Asuntopohjaisen vastaanottokeskuksen majoituspaikkoja vähennetään osana Maahanmuuttoviraston ilmoittamia sopeuttamistoimia

Maahanmuuttovirasto on tänään ilmoittanut päättäneensä vähentää lisää vastaanottopaikkoja eri puolilla Suomea, sillä paikkamäärä pyritään pitämään koko ajan mahdollisimman lähellä tarvetta. Vähennys Luonan osalta koskee Espoon ja Vantaan asuntopohjaista majoitusta, jossa on yhteensä 220 paikkaa.

Asukassiirrot suunnitellaan yhdessä Maahanmuuttoviraston kanssa ja vähennettävien paikkojen piirissä olevat asukkaat siirtyvät uusiin majoituspaikkoihin viimeistään 28.2.2017 mennessä.

Tällä hetkellä Luonan vastaanottopalveluiden piirissä on yhteensä 1.700 turvapaikanhakijaa, joista pääosa asuu vastaanottokeskuksissa. Asuntopohjaisessa majoituksessa asuvat turvapaikanhakijat saavat esimerkiksi sosiaaliohjaan ja terveydenhoitajan palvelut sekä käyvät suomen kielen tunneilla nimetyssä vastaanottokeskuksessa.

Maahanmuuttovirasto kertoo 28.12. tiedotteessaan, että vastaanottopaikkoja vähennetään, sillä viraston arvion mukaan vastaanottopaikkoja tarvitaan ensi vuonna nykyistä edelleen paljon vähemmän. Ylisuuren majoituskapasiteetin ylläpito on kallista, ja paikkamäärä pyritään siksi pitämään koko ajan mahdollisimman lähellä tarvetta.

Lisätietoja: Sanna Aksentjeff, palvelujohtaja, Luona Oy, puh. 050 468 3755, sanna.aksentjeff@luona.fi

Kotimainen Luona Oy tuottaa sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme terveysneuvontaa, hoidon tarpeen arviointia sekä palveluohjausta yli 1,5 miljoonalle suomalaiselle. Tuemme päivittäin 2.300 omassa kodissa tai yhteisössä asuvaa avun tarpeessa olevaa ihmistä. Toimimme – yksilöllisesti, yhdessä ja vaikuttavasti – kotitalouksien sekä julkisen ja kolmannen sektorin kumppanina. Uskomme, että auttamalla ihmistä auttamaan itseään, autamme koko yhteiskuntaa. Henkilöstömme koostuu 330 sosiaali- ja terveydenhuollon, asiakasohjauksen, turvallisuuden, ravinnon, ja suomen kielen ammattilaisesta pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Oulussa ja Rovaniemellä. Yhtiön arvioitu liikevaihto vuodelle 2016 on lähes 60 miljoonaa euroa. Luona Oy on Barona Groupin tytäryhtiö.

Tilaa uutiskirje

Luitko jo nämä?