Hyvät henkilöstöedut ovat parhaimmillaan yritykselle kilpailutekijä. Lisäksi ne kertovat henkilöstölle välittämisestä. Luonassa 88 prosenttia henkilöstöstä on tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä henkilöstöetuihin.
Henkilöstöeduilla huomioidaan yksilöllisyyttä
Jokainen työntekijä on yksilö. Luonan arvoihin ja kulttuuriin kuuluu välittäminen jokaisesta työntekijästä yksilönä, ja tämä on haluttu huomioida myös henkilöstöeduissa: jokaiselle löytyy jotakin. ”Vaihdoimme virike-edun tilalle ePassin Flex-edun, koska se on laajempi ja kokonaisvaltaisempi etu. Lounasedun lisäksi luonalaiset saavat valita käyttävätkö edun liikunta- ja hyvinvointipalveluissa tai kulttuurin parissa. Edun voi myös hyödyntää vaikkapa työmatkaansa”, kertoo Luonan henkilöstöjohtaja Erja Jern.
Perusedut, ja paljon muutakin
Laaja työterveyshuolto on jo useammalla sote-alalla oletuksena. Vapaa-ajan tapaturmavakuutus, sairaan lapsen hoitopalvelu tai palkallinen muuttopäivä taas eivät välttämättä ole itsestäänselvyyksiä. Yllättävät tilanteet ja muutokset kuuluvat elämään, ja tämä on haluttu huomioida myös Luonassa.
Veloitukseton kahvi ja tee työpaikalla aiheuttavat usein huvittuneisuutta tai ihmetystäkin. Asia voi kuitenkin olla myös toisin, Luonaan ei kuitenkaan tarvitse tulla aamulla töihin kahvipaketti kainalossa.
Myös arjen pienet muistamiset merkki- ja juhlapäivinä ovat tärkeitä. Ne viestivät henkilöstölle välittämisestä. ”Haluamme sitouttaa henkilöstöämme, ja yksi tapa siihen on myös palvelusvuosipalkitseminen”, Erja kertoo. Luonassa viihdytään, mistä kertoo henkilöstötyytyväisyyskyselyn tulosten lisäksi myös korkea suositteluprosentti.
Inhimillisesti Luonasi
Luonassa halutaan tukea työ- ja yksityiselämän yhteensovittamista. Ihminen on kokonaisuus, ja työntekijän hyvinvointi ei lopu työpaikan kynnykselle. Luonassa joustetaan ja kuunnellaan toiveita esimerkiksi työajasta mahdollistamalla osa-aikaisuus, kannustetaan hybridityöhön useimmissa ammattiryhmissä ja hyödynnetään autonomista työvuorosuunnittelua. ”Meille on tärkeää, että työntekijät viihtyvät ja voivat hyvin, ei vain työssä vaan myös vapaa-ajalla”, Erja muistuttaa.
Osallistamisen kulttuuri on pitkälle jalostunut Luonassa. Yksi esimerkki tästä on Luonan strategialähettiläät. He ovat luonalaisten valitsemia työkavereita, jotka osallistuvat mm. yhtiön vuosisuunnitteluun ja strategiatyöhön. Näin huolehditaan siitä, että viestintä kantaa läpi yhtiön, ja työntekijöiden ajatukset ja ideat huomioidaan jo suunnitteluvaiheessa.
Kouluttautuminen ja osaamisen kehittäminen ovat myös ensiarvoisen tärkeitä. Jokaisella luonalaisella on vuosittain käytössään vähintään neljä työpäivää kouluttautumiseen ja kehittymiseen. Osaamiseen kehittämiseen kuuluu oleellisena osana myös vertaisoppiminen eli kollegoiden tuki.
Paras sote-alan työpaikka
Henkilöstöedut ovat vain yksi tapa kertoa välittämisestä. Luona haluaa olla paras sote-alan työpaikka, jossa jokaisesta välitetään ja jokainen kokee itsensä tärkeäksi ja arvostetuksi osana työyhteisöä. Luonassa jokaisen työllä on vaikutus ja jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa työhönsä.
Lue lisää:
Tiesitkö, että 93,2% luonalaisista suosittelee Luonaa työnantajana?