Loviisan palvelupiste ja Kirkkonummen asuntopohjainen vastaanottokeskus sulkeutuvat elokuun loppuun mennessä

Luonan Porvoon asuntopohjaisen vastaanottokeskuksen palvelupiste Loviisassa suljetaan elokuun 2024 aikana. Loviisan palvelupisteen sulkemisen jälkeen asiakkaat saavat palvelunsa Porvoon vastaanottokeskuksen palvelupisteeltä. Loviisan palvelupisteen sulkeminen ei vaikuta asiakkaiden asumiseen Loviisan alueella.

Maahanmuuttovirasto irtisanoi Luonan Kirkkonummen vastaanottokeskuksen sopimuksen, ja toiminta päättyy elokuun 2024 loppuun. Kirkkonummella asuvien asiakkaiden tilanne ja vaikutukset arvioidaan tapauskohtaisesti yhteistyössä asiakkaiden ja Maahanmuuttoviraston kanssa.

Luonalla ja Maahanmuuttovirastolla on sopimus kansainvälistä suojelua hakevien ja tilapäistä suojelua saavien vastaanoton järjestämisestä. Luonalla on vastaanottokeskuksia, yksityismajoituspisteitä ja asuntopohjaisia vastaanottokeskusta pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla. Tällä hetkellä Luonan palveluiden piirissä on noin 4 500 turvapaikanhakijaa ja tilapäistä suojelua saavia henkilöitä, joista noin 2 400 asuu yksityismajoituksessa.

Lisätiedot:

Mari Saari
johtaja, vastaanottopalvelut
mari.saari@luona.fi
050 468 0784

Tilaa uutiskirje

Luitko jo nämä?