Luona laajentaa Vantaan alueella kotihoidon palveluihin

Luona oli mukana Vantaan kaupungin kotihoidon kilpailutuksessa, ja tuottaa Vantaalle tammikuusta 2023 alkaen osan kotihoidon palveluista. Samalla Luona laajentaa palveluitaan koskemaan myös kotihoitoa.

Luonassa halutaan tehdä aivan uudenlaista kotihoitoa. Yleensä kotihoito keskittyy vain lähihoitajan tekemään palveluun, mutta nyt kokonaisvastuu kotihoidon asiakkaasta ja asiakkaan hyvinvoinnista on yhdellä palveluntuottajalla. Se näkyy myös laadun- ja työnhallintana.

Luonan arvojen mukaan myös kotihoidon palvelun arvoja ovat välittävä, arvokas ja kiireetön kohtaaminen asiakkaan kanssa. Kotihoito, jossa on aikaa asiakkaalle, mutta myös työntekijälle. ”Uskomme, että kotihoidon palvelussa on aikaa kohdata asiakas. Kun kokonaisvastuu on yhdellä palveluntuottajalla, on asiakkaan ja työntekijän suhde myös kokonaisvaltaisempi. Myös hoitajan eettistä kuormaa on helpompi hallita”, kertoo Luonan sosiaalipalveluiden johtaja Sade Iyare.

Luona kehittää uusia toimintatapoja soten etulinjaan ja sinne, missä vaikuttavuus on suurin. Sote-työtä tehdään yhdessä kuntien, maakuntien, valtion, sairaanhoitopiirien, yksityisten terveydenhuollon toimijoiden ja vakuutusyhtiöiden kanssa. Luona tukee ikäihmisten asumista turvallisesti ja mukavasti omassa kodissaan niin pitkään kuin mahdollista. Tavoitteena on auttaa hyvissä ajoin, jotta ikäihmisen kyky toimia arjessa pysyy hyvänä ja olo turvallisena mahdollisimman pitkään.

Lisätiedot:

Tilaa uutiskirje

Luitko jo nämä?