Luona mukana auttamassa Ukrainan sotaa paenneita ihmisiä

16.3.2022 avattu Luonan Nihtisillan vastaanottokeskus palvelee kansainvälistä suojelua ja tilapäistä suojelua tarvitsevia ihmisiä. Ukrainan sotatilanteesta johtuen keskuksen asukkaat ovat pääosin ukrainalaisia perheitä, naisia ja lapsia, jotka tarvitsevat hätämajoitusta, suojaa ja ruokaa. Luona operoi Nihtisillan vastaanottokeskusta aiemmin Maahanmuuttoviraston kumppanina vuosina 2015–2021.

Nihtisilta on transit-keskus, johon Suomeen tulijat otetaan vastaan. Asukkaat kirjataan saapuneiksi, heidät majoitetaan ja sen jälkeen heidät pyritään siirtämään muualle pääkaupunkiseudulle vakituisempaan asumiseen joidenkin päivien kuluttua saapumisesta.

”Luonan vahvuus on nopea reagointimme yhteiskunnallisiin kriiseihin. Tässä tilanteessa tarjoamme vastaanottokeskuspalveluja Ukrainan sotaa pakeneville ihmisille. Luonassa kohtaamme ja otamme vastaan kaikki meille ohjatut ihmiset yhdenvertaisesti, olipa heidän lähtömaansa mikä vain”, Luonan vastaanottokeskusjohtaja Mari Saari kertoo.

Nihtisillan vastaanottokeskusta on kunnostettu sen määriteltyä uutta käyttötarkoitusta varten. Keskukseen on muun muassa lisätty suihkutiloja, leikkitiloja ja oleskelutiloja, ja siitä on pyritty tekemään kodinomaisempi lapsia ja perheitä ajatellen.

Luonan ja Maahanmuuttoviraston yhteistyö on vakiintunut kahdeksan vuoden aikana. Nyt avattava keskus toimii samojen sopimusraamien puitteissa kuin Luonan toinen Robert Huberin tiellä Vantaalla sijaitseva vastaanottokeskus.

Myös Robert Huberin tiellä toimivassa vastaanottokeskuksessa palvellaan Ukrainan sotaa pakenevia ihmisiä ja sen kapasiteettia on nostettu Ukrainan kriisin myötä.

Molemmissa keskuksissa palvellaan transit-keskuksen asiakkaiden lisäksi myös yksityismajoituksessa pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla asuvia, kansainvälistä ja tilapäistä suojelua hakevia henkilöitä.

Kerromme ajankohtaisia tietoja tilanteesta verkkosivuillamme sekä Twitter-tilillämme.

Tilaa uutiskirje

Luitko jo nämä?