Luonan vastaanottokeskuksen toiminnasta tehty toimenpidepyyntö Espoon rakennuslautakunnalle

Espoon Ympäristö- ja rakennuslautakunta käsitteli 16.11. alueen asukkaiden tekemää toimenpidepyyntöä, joka koski Espoon Miilukorvessa, Ylämyllyntiellä sijaitsevan Luonan vastaanottokeskuksen toimintaa. Asukkaiden mukaan toiminta ei ole asemakaavan mukaista.

Esittelijänä toiminut johtava rakennustarkastaja katsoi päätösesityksessä, että toiminta on rakennuksen käyttötarkoituksen mukaista. Lautakunnan jäsenten enemmistö oli asiasta eri linjoilla ja hyväksyi kokouksessa tehdyn muutosesityksen. 23.11. julkaistun päätöksen mukaisesti lautakunta katsoo, että Luonan vastaanottokeskuksen toiminta Ylämyllyntiellä ei ole asemakaavan AK mukaista rakennuksen käyttötarkoitusta. Luonan ja rakennusvalvonnan lakimiehen mukaan toiminta on kaavan mukaista, joka mahdollistaa asukkaiden asumisen kohteessa kaavan mukaisesti.

Päätös ei ole vielä lainvoimainen ja selvitämme muutoksenhaun perusteita. Päätöksessään rakennuslautakunta ei vaadi toiminnan keskeyttämistä. Toimintamme Miilukorven vastaanottokeskuksessa jatkuu normaalisti.

Pyydämme ohjaamaan mahdolliset kysymykset osoitteeseen viestinta@luona.fi

Tilaa uutiskirje

Luitko jo nämä?