Luonan vastuulle siirtyy vastaanottokeskuksia Uudenmaan alueella

Luonan vastuulle siirtyy kolme vastaanottokeskusta Uudenmaan alueella 1.5. alkaen: Kirkkonummen asuntopohjainen vastaanottokeskus, Porvoon asuntopohjainen vastaanottokeskus sekä Järvenpään asuntopohjainen vastaanottokeskus. Huolehdimme jatkossa vastaanottokeskusten asiakkaista, jotka asuvat Porvoossa, Loviisassa, Järvenpäässä, Hyvinkäällä, Nurmijärvellä, Mäntsälässä ja Kirkkonummella. Toiminta, asiakkaat ja henkilöstö siirtyvät Luonaan nykyisiltä palveluntuottajilta.

1.5. alkaen Luona on toistaiseksi, Maahanmuuttoviraston lisäksi, ainoa aikuisten ja perheiden vastaanottokeskustoimija Uudenmaan alueella.

Luonalla ja Maahanmuuttovirastolla on sopimus kansainvälistä suojelua hakevien ja tilapäistä suojelua saavien vastaanoton järjestämisestä. Luonalla on vastaanottokeskuksia, yksityismajoituspisteitä ja asuntopohjaisia vastaanottokeskusta pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla. Tällä hetkellä Luonan palveluiden piirissä on noin 3 200 turvapaikanhakijaa ja tilapäistä suojelua saavia henkilöitä, joista noin
2 260 asuu yksityismajoituksessa.

Lisätiedot:

Mari Saari
johtaja, vastaanottopalvelut
mari.saari@luona.fi
050 468 0784

Tilaa uutiskirje

Luitko jo nämä?