Mawell Caren osto laajentaa Luonaa Uudenmaan ulkopuolelle

Pääasiassa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuspalveluista tunnettu Luona Oy on ostanut Mawell Caren toiminnan. Luona on toiminut tähän asti pääasiassa pääkaupunkiseudulla. Mawell Care on vastannut Tampereen kotitorin toiminnasta palveluoperaattorina sekä tuottanut terveydenhuollon neuvontapalveluja HUS:n alueella. Muita asiakkaita ovat muun muassa Pohjois-Pohjanmaan, Pohjois-Savon ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirit. Kaupan myötä Luona laajenee muualle maahan ja saa uusia asiakasryhmiä kuten ikäihmiset.

Luonan toimitusjohtaja Milja Saksin mukaan sekä Luona että Mawell Care ovat tehneet ennakkoluulottomasti uudenlaisia ratkaisuja. Kauppa vahvistaa Luonaa kokonaisratkaisujen tuottajana.

– Uskon, että sote-uudistuksen myötä on tärkeää tuottaa asiakkaille kokonaisvaltaista palvelua. Kotitorin kaltaiset palveluintegraattorimallit ovat hyvä tapa tähän, Saksi sanoo.

Kaupan mukana Luonalle siirtyy asiakas- ja yhteistyösopimusten lisäksi 50 työntekijää. Mawell Care teki vuonna 2015 noin 9 miljoonan euron liikevaihdon. Saksin mukaan Luonan liikevaihto oli vuonna 2015 noin 16,3 miljoonaa euroa, mutta tänä vuonna Mawell-kaupan jälkeen pro forma -liikevaihto ylittää 60 miljoonaa euroa.

Mawell Care on ollut tähän asti osa Mawell-konsernia, joka toimii Suomen lisäksi Ruotsissa ja Norjassa.

Juttu julkaistu 28.9.2016 Hoiva ja Terveys -uutiskirjeessä

Tilaa uutiskirje

Luitko jo nämä?