Luona logo

Asumispalvelut

Asumispalvelut

Palvelu

Luona Polku tarjoaa asumispalveluita kunnille ja kaupungeille, jotka ohjaavat alueensa asukkaita meidän palveluidemme piiriin. Vastaanottokeskuspalveluja tuotamme Maahanmuuttoviraston kumppanina. Tutustu alla tarjoamiimme asumispalveluihin ja kysy meiltä lisää!

Luonan tarjoamat asumispalvelut on tarkoitettu kunnille ja kaupungeille. Jos etsit itsellesi tilapäismajoitusta tai tukea asumiseen, ole aina yhteydessä ensin oman kuntasi sosiaalitoimeen!

Luona Polun tarjoamat asumispalvelut ovat:

 

Karanteenimajoitus

Järjestämme karanteenimajoitusta henkilöille, jotka tarvitsevat lyhytaikaista, kiireellistä ja tilapäistä apua asumisessa tai asumisen järjestämisessä tautiepidemiatilanteessa. Palvelulupauksemme on järjestää ihmiselle asunto välittömään tarpeeseen, kun hänen kotikuntansa on meihin yhteydessä ja tilaa palvelun.

Tilapäismajoitus

Tilapäismajoitus on väliaikaista asumista ja asumisen tukea akuutissa elämäntilanteessa. Tilapäismajoitusta tarvitaan esimerkiksi elämäntilanteen muuttuessa äkillisesti, vuokrasuhteen päättyessä tai muussa yllättävässä tilanteessa. Palvelulupauksemme on järjestää ihmiselle asunto vuorokauden kuluessa siitä, kun hänen kotikuntansa on meihin yhteydessä ja tilaa palvelun. Luona Polku toimii tilapäismajoituspalvelujen palveluntuottajana pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Turussa ja näiden lähikunnissa.

Tuettu asuminen

Tuetun asumisen tavoitteena on asiakkaan elämänhallinnan ja toimintakyvyn vahvistaminen. Tuettu asuminen on omatoimista suoriutumista tukevaa ja kuntoutumista edistävää palvelua, jossa asiakas asuu omassa vuokra- tai omistusasunnossa tai Luonan järjestämässä asunnossa. Tuettuun asumiseen sisältyy asiakaslähtöinen palveluohjaus ja verkostotyö sekä motivoiva ja aktivoiva työskentely. Palveluun kuuluva tuki sisältää tuettuun asumiseen liittyvän asumisen jatkopolun järjestämisen lisäksi palvelusuunnitelmaan perustuvan tuen asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Vastaanottokeskustoiminta

Järjestämme valtion kumppanina lakisääteisiä vastaanottopalveluja Suomeen saapuville turvapaikanhakijoille ja tilapäistä suojelua saaville henkilöille. Hakijoille tarjotaan turvallinen majoitus, ruokaa, neuvonta- ja ohjauspalveluita, sosiaali- ja terveyspalveluita, taloudellista tukea sekä työ-, opinto- ja vapaa-ajan toimintaa. Oleskeluluvan saaneita tuetaan mahdollisimman nopeaan itsenäiseen elämään omassa kodissa järjestämällä muun muassa asunnonhakutyöpajoja.

Mitä etuja?

  • Asunto, majoitus ja tarvittava tuki ja palvelut järjestyvät asiakkaalle nopeasti.
  • Meillä on monipuolinen ja laaja asuntoverkko monenlaisten asiakkaiden tarpeisiin, yksinasujista lapsiperheisiin.
  • Palvelupolkumme ulottuu asunnon järjestämisestä asumisen tukemiseen, työllistymiseen tai opiskeluun asti.
  • Tarjoamamme palvelu räätälöidään kunkin asiakkaan tarpeen mukaan, ja se joustaa tarvittaessa. Palvelusuunnitelmaa seurataan ja päivitetään säännöllisesti.
  • Luona Polun työntekijät ovat koulutettuja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia. Meillä on myös erityistä osaamista turvapaikanhakijoiden kohtaamiseen.

Lisätietoja

Tilapäismajoituksen ja tuetun asumisen palvelutilaukset kuntien ja kaupunkien sosiaalitoimen työntekijöille Luonan tilauspalvelun kautta. Soita puh. 020 198 3445, palvelemme sinua arkisin klo 9-16.

Tilapäismajoituksen ja tuetun asumisen palvelut:
Helsinki: Artturi Pitkälä, palveluvastaava, puh. 050 300 4952, artturi.pitkala@luona.fi

Turku: Niklas Ekebom, palveluvastaava, 050 336 9321, niklas.ekebom@luona.fi

Vastaanottokeskukset ja -palvelut: Mari Saari, johtaja, puh. 050 468 0784, mari.saari@luona.fi

Yhteydenotto Luonaan

Kiitos, että kiinnostuit meistä! Voit lähettää meille tällä lomakkeella viestin, niin olemme sinuun yhteydessä. Kerro meille alla nimesi ja täytä toivomasi yhteydenottotavan tiedot.