Siikajärvelle vastaanottokeskus aikuisille turvapaikanhakijoille

Maahanmuuttovirasto perusti sunnuntaina 4.10.2015 Siikajärvelle, entisen K-instituutin tiloihin, vastaanottokeskuksen aikuisille turvapaikanhakijoille. Toiminnan käynnistää ja sitä ylläpitää Luona Oy.Kiinteistön omistaa  Ilmarinen. Ilmarinen vuokraa kiinteistön nykykuntoisena Luona Oy:lle, joka vastaa tilojen kehittämisestä ja kunnostamisesta vastaanottokeskustoiminnalle sopivaksi.  

Aikataulu on hyvin kiireinen ja ensimmäiset turvapaikanhakijat saapuvat Siikajärvelle todennäköisesti jo myöhään sunnuntai-iltana Tornion järjestelykeskuksesta. 

Alkuun Siikajärvelle majoitettaneen arviolta 170 henkilöä, mutta jatkossa majoitettavien määrä voi mahdollisesti nousta. Tämän hetken tietojen mukaan ensimmäisenä Siikajärvelle majoitettavat turvapaikanhakijat ovat aikuisia miehiä, mutta jatkossa sinne majoitetaan mahdollisesti myös perheitä.

Luona Oy selvittää mahdollisuutta kolmannen vastaanottokeskuksen avaamiseen Espooseen lähiaikoina. Yhtiön Otaniemessä pyörittämä vastaanottokeskus avasi ovensa 16.9.2015.

Koska Espoon kaupunki ei omista kiinteistöä eikä ylläpidä vastaanottotoimintaa siellä, liittyy kaupungin rooli asiassa lähinnä turvallisuusjärjestelyihin. Niissä tehdään hyvää yhteistyötä maahanmuuttoviraston ja Luona Oy:n kanssa. Mikäli Siikajärvelle majoitetaan perheitä, huolehtii kaupunki perustuslain mukaisesti lasten perusopetuksesta. 

Lisätietoja: Luona Oy, Paavo Voutilainen, hallituksen puheenjohtaja, puhelin 050 2703

Tilaa uutiskirje

Luitko jo nämä?