Asumisen CV lisää luottamusta vuokra-asuntomarkkinoilla – tee hyvä työ ja vuokraa asuntosi pakolaiselle

Moni oleskeluluvan saanut pakolainen etsii asuntoa pääkaupunkiseudulta. Oma asunto on hyvän elämän lähtökohta. Vuokralaisen oma asumisen ansioluettelo eli asumisen CV lisää luottamusta vuokra-asuntomarkkinoilla. Vuokranantaja tietää saavansa hyvän vuokralaisen ja tekee hyvän työn, kun vuokraa asunnon sitä kipeimmin tarvitsevalle. 

Turvapaikkapäätöksiä tehdään parhaimmillaan seitsemänsadan viikkotahtia. Kuntiin siirtyminen ja oman asunnon löytyminen on iso urakka etenkin pääkaupunkiseudulla, jonne iso osa turvapaikanhakijoista haluaisi jäädä. Tämä selviää Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Luona Oy:n turvapaikanhakijoille teettämien kyselyiden perusteella.

Luonan asiakkaita ovat yhteiskunnassa heikoimmassa asemassa olevat ja ihmiset, jotka ovat syystä tai toisesta joutuneet muuttamaan pois kodistaan. Myös Suomeen tulleet myönteisen oleskeluluvan saaneet turvapaikanhakijat tarvitsevat oman kodin, jotta kotoutuminen pääsee alkuun.

”Meille on tärkeää, että asukkaamme saavat elämälleen hyvän lähtökohdan. Se alkaa omasta asunnosta ja yksilöllisestä asumisen tuesta. Myös yhteiskunta hyötyy merkittävästi, kun pitkäaikainen asuminen onnistuu,” kertoo Luona Oy:n kiinteistöjohtaja Marko Sivula.

Vuokranantajalle on tärkeää saada hyvä vuokralainen. Asunnon vuokraaminen perustuu luottamukseen siitä, että vuokra tulee ajallaan, asunto pysyy hyvässä kunnossa ja asumisesta ei aiheudu häiriöitä. Vuokralaisen omassa asumisen ansioluettelossa eli Asumisen CV:ssä kerrotaan perustietojen ja asumishistorian lisäksi yksilöllisen ohjauksen sisällöstä ja määrästä. Luonan asukasneuvoja antaa myös sanallisen suosituksen.

“Asumisen CV tekee asunnon vuokraamisesta turvallisempaa. Moni kokee myös tekevänsä hyvän työn, kun vuokraa asunnon sitä kipeimmin tarvitsevalle,” Sivula jatkaa.

Luona järjestää kunnan osoittamalle ja Luona-polkuun sitoutuneelle asiakkaalle oman vuokra-asunnon. Asukasta ohjataan itsenäiseen suuntaan asumiseen ja vuokra-asunnosta huolehtimiseen liittyvissä asioissa. Näin siirtyminen omaan vuokra-asuntoon onnistuu ja asumisesta tulee pitkäaikaista. Luona tukee myös asunnon omistajaa tarpeen mukaan.

Lisätietoja: Marko Sivula, kiinteistöjohtaja, Luona Oy, p. 040 731 8366, marko.sivula@luona.fi, Twitter Marko Sivula ja Luona Oy

Kotimainen Luona Oy tuottaa kotiin tuotavia palveluja ja asumiseen liittyviä ratkaisuja kuten tuettua asumista, kriisimajoitusta, kotihoitoa, vastaanottokeskustoimintaa ja kotouttamista. Toimimme kotitalouksien, kaupunkien, kuntien ja valtion kumppanina. Tarjoamme kaikille Luona-polkuun sitoutuneille asiakkaillemme oman asunnon sekä yksilöllistä tukea asumiseen ja arkeen sekä työ- tai koulutuspaikan löytämiseen. Uskomme, että auttamalla ihmistä auttamaan itseään, autamme koko yhteiskuntaa. Luona Oy työllistää noin 300 henkilöä ja sen liikevaihto (2015) oli 16 miljoonaa euroa. Luona Oy on Barona Groupin tytäryhtiö.

Luonan kehittämä Asumisen CV on vuokralaisen oma ansioluettelo, josta vuokranantajalle käy selkeästi ilmi asuntoa tarvitsevan henkilön tai perheen perustiedot ja asumishistoria, sekä oman asukasneuvojan sanallinen suositus. Asumisen CV:ssä kerrotaan myös asukasneuvojan ohjauskäynnit esimerkiksi kodinhuoltoon, paloturvallisuuteen, veden- ja sähkön käyttöön tai taloudenhallintaan liittyvissä asioissa.

Tilaa uutiskirje

Luitko jo nämä?