Luona avasi vastaanottokeskuksen Espooseen – Kodinomaista asumista asiakkaille

Luona avasi syyskuussa uuden 300-paikkaisen vastaanottokeskuksen Espoon Miilukorpeen osoitteessa Ylämyllyntie 7. Luona vuokrasi uuden kerrostalokiinteistön Toivo Groupilta tavoitteenaan asuttaa kodinomaiseen ympäristöön tilapäistä suojelua saavia ihmisiä ja turvapaikanhakijoita. Asiakkaita on tällä hetkellä noin 50, joista suurin osa on lapsiperheitä.

Toiminta käynnistyy asteittain, kun asiakkaita ohjataan sulkeutuvista vastaanottokeskuksista, pääkaupunkisidonnaisuudet huomioiden, Luonan uusiin keskuksiin. Vaikka kyseessä onkin laitospohjainen vastaanottokeskus, asiakkaat asuvat omissa asunnoissaan ja mm. valmistavat ruokansa itse. Asiakkaiden on kuitenkin mahdollisuus saada tarvitsemiaan vastaanottopalveluita kiinteistössä ja Luonan henkilökunta on tavoitettavissa ympäri vuorokauden.

Luonan vastaanottokeskus Espoon Nihtisillassa sulkeutuu 31.12.23. Luona perusti myös 300-paikkaisen asuntopohjaisen vastaanottokeskuksen Länsi-Uudellemaalle, jonka asunnot sijaitsevat Länsi-Uudenmaan alueella.

Luonalla ja Maahanmuuttovirastolla on sopimus kansainvälistä suojelua hakevien ja tilapäistä suojelua saavien vastaanoton järjestämisestä. Luonalla on useita vastaanottokeskuksia, yksityismajoituspisteitä ja asuntopohjaisia vastaanottokeskusta pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla. Tällä hetkellä Luonan palveluiden piirissä on noin 5000 turvapaikanhakijaa ja tilapäistä suojelua saavia henkilöitä, joista noin 3400 asuu yksityismajoituksessa.

Lue lisää:

Muutoksia Luonan vastaanottopalveluissa

Luonalla on Yhteiskunnallinen yritys -merkki

Tilaa uutiskirje

Luitko jo nämä?