Luona Oy panostaa vaikuttavien sote-palveluiden tuottamiseen ostamalla Mawell Care Oy:n

Yksilöllisiä kotiin tuotavia sosiaali- ja terveyspalveluita tuottava Luona Oy vahvistaa kasvuaan ostamalla Mawell Care Oy:n, Suomen johtavan yksityisen terveysneuvonnan ja ikäihmisten kokonaispalveluiden toimittajan. Luona jatkaa alkuperäisen strategiansa mukaisella kasvupolulla vaikuttavien sosiaali- ja terveyspalveluiden parissa.

Luona Oy on ostanut terveydenhuoltoyhtiö Mawell Care Oy:n koko osakekannan suomalaiselta Mawell Oy:lta. Mawell Care liitetään kiinteäksi osaksi Luonan toimintaa. Omistajavaihdoksella ei ole vaikutuksia henkilöstöön tai sopimuksiin asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa.

Yksityisen terveysneuvonnan ja ikäihmisten kokonaispalveluiden tuottajana Mawell Carella on yli 10 vuoden kokemus siitä, miten sosiaali- ja terveyspalveluita voidaan toteuttaa ajasta sekä paikasta riippumatta ihmisen tarpeet kokonaisvaltaisesti huomioiden. Sen tunnetuimpia ratkaisuja ovat nykyisin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin tarjoama terveysneuvontapalvelu pääkaupunkiseudulla ja Tampereen kaupungin tarjoama Kotitori-palvelu ikäihmisille. Mawell Caren palveluiden piirissä on yli miljoona suomalaista.

Luonan toiminnan ytimessä on apua tarvitsevan ihmisen tukeminen. Yksilöllinen Luona-polku vie asunnottoman tai kuntoutujan akuutista kriisimajoituksesta kohti kevyempää tuettua asumista tavoitteena lopulta itsenäinen asuminen ja osalle myös työllistyminen. Yhden ihmisen onnistunut itsenäinen asuminen, oma koti, säästää yhteiskunnalle vuosittain huomattavia summia, ja on inhimillisesti merkittävä asia ihmiselle itselleen. Viimeisen vuoden aikana samaa mallia on sovellettu onnistuneesti myös Suomea äkillisesti kohdanneeseen turvapaikanhakijatilanteeseen ja vastaanottokeskustoimintaan.

Luona jatkaa alkuperäisen strategiansa mukaisella kasvupolulla vaikuttavien sosiaali- ja terveyspalveluiden parissa palvellen yrityskaupan jälkeen entistä useampaa asiakasryhmää.

”Sekä Luona että Mawell Care ovat ennakkoluulottomasti ja rohkeasti kehittäneet sote-alalle uusia, joustavia tapoja toimia. Meitä yhdistää myös halu nähdä ihminen yksilönä ja kokonaisuutena, jolle tarjotaan tarpeisiin perustuvaa palvelua. Mawell Caren asiakkaiden luottamuksen ansainneet palvelut tukevat erinomaisesti Luonan toimintamallia sekä kasvusuunnitelmia ja olen erittäin iloinen siitä, että Mawell Care liittyy nyt osaksi Luonaa,” kertoo Milja Saksi, Luona Oy:n toimitusjohtaja.

”Olemme olleet sosiaali- ja terveysalan palveluiden kehittämisen edelläkävijä jo vuosia. Kehitämme  julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin kanssa ratkaisuja, joissa ihminen on keskiössä. Olen ylpeä siitä työstä, mitä Mawell Caressa on tehty vuosien ajan ja uskon, että yhdessä luonalaisten kanssa pystymme tarjoamaan entistä laajempia ja vaikuttavampia ratkaisuja yhä useammalle asiakasryhmälle”, sanoo Timo Koistinen, Mawell Care Oy:n toimitusjohtaja.  

Lisätietoja:

Milja Saksi, toimitusjohtaja, Luona Oy, puh. 040 568 8111,
milja.saksi@luona.fi

Timo Koistinen, toimitusjohtaja, Mawell Care Oy, puh. 040 560 4655, timo.koistinen@mawellcare.com

Luona Oy tuottaa kotiin tuotavia palveluja ja asumiseen liittyviä ratkaisuja kuten tuettua asumista, kriisimajoitusta, kotihoitoa, vastaanottokeskuspalvelua ja kotouttamista. Toimimme yksilöllisesti, yhdessä ja vaikuttavasti kotitalouksien, kaupunkien, kuntien, kolmannen sektorin ja valtion kumppanina. Uskomme, että auttamalla ihmistä auttamaan itseään, autamme koko yhteiskuntaa. Luona Oy:n henkilöstö muodostuu 280 ammattilaisesta. Luonan liikevaihto oli 16 miljoonaa euroa vuonna 2015. Luona Oy on Barona Group -konsernin tytäryhtiö.

Mawell Care Oy on Suomen johtava yksityinen terveysneuvonnan ja ikäihmisten kokonaispalveluiden toimittaja. Asiakkaitamme ovat sairaanhoitopiirit, sote-kuntayhtymät ja kaupungit sekä vakuutusyhtiöt. Toimimme asiakkaidemme kanssa pitkäjänteisen kumppanuuden periaatteella ja panostamme asiakastyytyväisyyteen ja palvelun laatuun. Tunnetuimpia terveysneuvonnan ratkaisujamme ovat Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin tarjoama terveysneuvontapalvelu pääkaupunkiseudulla ja Tampereen kaupungin tarjoama Kotitori-palvelu ikäihmisille. Työllistämme 50 terveydenhuollon ja ikäihmisten palveluiden ammattilaista Suomessa. Mawell Caren liikevaihto oli 9 miljoonaa euroa vuonna 2015.

Mikä Luona-polku? Tarjoamme kaikille Luona-polkuun sitoutuneille julkisen sektorin meille osoittamille asiakkaille oman asunnon sekä yksilöllistä tukea asumiseen ja arkeen sekä työ- tai koulutuspaikan löytämiseen. Kukin polku on yksilöllinen ja alkaa voimavarojen ja tarpeiden kartoituksella. Polulla etenemistä seurataan systemaattisesti ja kurssia muutetaan tarvittaessa yhdessä. Saavutus voi olla esimerkiksi mahdollisimman pitkä ja arvokas elämä omassa omistusasunnossa, tai itsenäisen työssäkäyvän tai kevyen tuen turvin autettu elämä Luonan järjestämässä vuokra-asunnossa. Tavoitteenamme on hyvä elämä – kotona.

Mikä Kotitori? Kotitori on uudenlainen tapa tarjota ratkaisuja ikäihmisten kotona asumisen tueksi. Kotitorilla ikäihmisten ohjaus ja neuvonta perustuvat ratkaisukeskeiseen toimintamalliin, jossa palvelut räätälöidään yksilöllisten tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Palveluita tarjoavat julkisen puolen lisäksi yritykset ja kolmas sektori. Kotitori on toiminut Tampereella vuodesta 2009 alkaen ja sen palvelujen käyttäjien asiakastyytyväisyys on ollut erittäin korkea. Kotitori on tuottanut merkittäviä kustannussäästöjä, jotka on todennettu KPMG:n riippumattomassa selvityksessä, joka tehtiin Sitran toimeksiannosta.

Tilaa uutiskirje

Luitko jo nämä?