Muutoksia Luonan vastaanottopalveluissa

Voitettuamme Maahanmuuttoviraston vastaanottotoiminnan kilpailutuksen pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla, avaamme neljä uutta vastaanottokeskusta kevääseen 2024 mennessä. Samaan aikaan olemassa olevia vastaanottokeskuksia suljetaan porrastetusti.

Toiminta jatkuu toistaiseksi normaalisti nykyisissä vastaanottokeskuksissa. Asiakkaat ohjataan uusiin vastaanottokeskuksiin Maahanmuuttoviraston ohjeiden mukaisesti. Asiakkaita on tiedotettu tulevista muutoksista ja heidän kanssaan keskustellaan ennen muutoksia. Asiakkaat pyritään majoittamaan Luonan uusiin vastaanottokeskuksiin huomioiden mahdolliset asiakastarpeet ja paikkakuntasidonnaisuudet. Yksityismajoituspalvelupisteen asiakkaille osoitetaan uusi palvelupiste vanhojen yksiköiden sulkeutuessa.

Uudet vastaanottokeskukset sijaitsevat eri paikkakunnilla Uudellamaalla. Länsi-Uudellemaalle perustettiin asuntopohjainen vastaanottokeskus, jonka asunnot sijaitsevat Länsi-Uudenmaan alueella. Espoon laitospohjainen vastaanottokeskus sijaitsee Espoon Miilukorvessa. Vantaan asuntopohjainen vastaanottokeskus sijaitsee Vantaalla ja asunnot Vantaa-Keravan, Keski- tai Itä-Uudenmaan alueella. Kaikki yksiköt avataan lokakuuhun mennessä. Vantaan laitospohjaisen vastaanottokeskuksen sijainti tarkentuu myöhemmin. Keskus aukeaa alkuvuoden 2024 aikana.

Tällä hetkellä, Maahanmuuttovirastolta saamamme ohjeistuksen mukaisesti, suunnitelma vastaanottokeskusten ja -palveluiden sulkemiseen on seuraava:

Vuosi 2023:

  • 30.9.2023 – Keravan ja Valimotien asuntopohjaiset vastaanottokeskukset sulkeutuvat
  • 31.12.2023 – Valimotien yksityismajoituspalvelupiste sekä Nihtisillan vastaanottokeskus ja yksityismajoituspalvelupiste sulkeutuvat

Vuosi 2024:

  • 31.1.2024 – Pitäjänmäen vastaanottokeskus sulkeutuu
  • 29.2.2024 – Robert Huberin tien vastaanottokeskus ja yksityismajoituspalvelupiste sulkeutuvat

Luonalla ja Maahanmuuttovirastolla on sopimus kansainvälistä suojelua hakevien ja tilapäistä suojelua saavien vastaanoton järjestämisestä. Luonalla on useita vastaanottokeskuksia, yksityismajoituspisteitä ja asuntopohjaisia vastaanottokeskusta pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla. Tällä hetkellä Luonan palveluiden piirissä on noin 5000 turvapaikanhakijaa ja tilapäistä suojelua saavia henkilöitä, joista noin 3400 asuu yksityismajoituksessa.

Räätälöimme ammattitaidolla sosiaali- ja terveyspalveluita aitoon tarpeeseen, etänä ja läsnä. Olemme haluttu, laadukas ja vaikuttava sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottaja sekä kumppani hyvinvointialueille ja yksityisille sote-alan toimijoille. Yhdessä luomme koko yhteiskuntaan vaikuttavaa hyvinvointia.

Lue lisää:

Luona avasi vastaanottokeskuksen Espooseen

Luonalla on Yhteiskunnallinen yritys -merkki

Tilaa uutiskirje

Luitko jo nämä?