Luona on apuna yhteiskunnallisissa kriiseissä – myös Ukrainan kriisissä

Yhteiskuntaamme on kohdannut uusi kriisi tilanteessa, jossa olemme vielä toipumassa pandemiasta. Venäjä käy sotaa Ukrainassa, ja tilanne aiheuttaa paljon kärsimystä sekä herättää huolta ukrainalaisten puolesta. Ukrainan sodan uhrit ovat ajatuksissamme, ja Luonassa haluamme auttaa heitä myös konkreettisilla teoilla.

Luona on koko historiansa ajan ollut merkittävässä roolissa yhteiskunnallisissa poikkeustilanteissa. Meillä oli merkittävä rooli edellisen pakolaiskriisin aikana, jolloin otimme vastaan sodan keskeltä saapuneita ihmisiä. Olemme tukeneet päihde- ja mielenterveyskuntoutujia, asunnottomia sekä ikäihmisiä heidän avun tarpeessaan. Meillä on ollut myös merkittävä rooli koronapandemian vastaisessa työssä. 

Kun Suomeen tulevat ukrainalaiset tarvitsevat apua, onpa kyse sitten turvapaikanhakijasta tai hätämajoitusta ja tukea tarvitsevasta lähimmäisestämme, olemme valmiit auttamaan. Teemme jatkuvasti tiivistä yhteistyötä Maahanmuuttoviraston ja kuntien kanssa, jotta voimme reagoida mahdollisimman nopeasti tilanteisiin, joissa apua tarvitaan.

Haluamme kantaa kortemme kekoon ukrainalaisten puolesta ja tarjota apuamme myös paikan päälle. Luona on lahjoittanut Unicefin kautta 10 000 euroa Ukrainan kriisin uhreille.

Ukrainan sota ja poikkeuksellinen epävarmuus Euroopassa voivat aiheuttaa myös huolta.  Kaikki luonalaiset tekevät äärimmäisen arvokasta työtä apua tarvitsevien eteen päivittäin. Tarjoamme kaikille työntekijöillemme mahdollisuuden saada tukea työhyvinvointiin.

Tilaa uutiskirje

Luitko jo nämä?