Luonan vastaanottokeskuksessa on otettu varautumissuunnitelmat koronatartuntojen osalta käyttöön

Sosiaali- ja terveysyhtiö Luonan vastaanottokeskuksen asukkaalla Vantaalla on varmistunut koronavirustartunta. Tämä on ensimmäinen varmistettu tartunta Luonan vastaanottokeskuksen asukkaalla. Koronatartuntatilanteen varautumissuunnitelmat otettiin vastaanottokeskuksessa käyttöön jo virustartuntaepäilyn tultua ilmi.

– Meillä on ollut hyvät varautumissuunnitelmat koronavirustartuntojen varalle jo useamman viikon ajan. Suunnitelmat noudattavat THL:n ja muiden viranomaisten ohjeita muun muassa karanteenin järjestämisen osalta. Henkilökuntamme alkoi välittömästi toteuttaa suunnitelmaa, kun epäily tuli meille viikonloppuna ilmi, Luonan liiketoimintajohtaja Suvi Salonen sanoo.

Sairastunut asukas sai positiivisen näytteen koronatestistä maanantaina 6. päivä. Oireiden alettua viikonloppuna asukas siirrettiin varmuuden vuoksi koronakaranteeniin vastaanottokeskuksen ulkopuolelle.

Ennen testin varmistusta asukas on ehtinyt altistaa muita vastaanottokeskuksen sisällä olevia asukkaita, joita on arviolta alle 10 henkilöä. Myös altistuneet henkilöt siirretään koronakaranteeniin vastaanottokeskuksen ulkopuolelle. Tarkempi altistusketjuselvitys on vielä kesken Vantaan kaupungin terveydenhuollon yksikössä.

Vantaan vastaanottokeskuksessa asuu vajaa 350 asukasta. Koronan ehkäisytoimenpiteet jatkuvat Luonan keskuksissa tehostetusti.

– Olemme Luonan vastaanottokeskuksissa toimineet korona valmiussuunnitelmien mukaan ja erityistä huolellisuutta noudattaen jo usean viikon ajan. Esimerkiksi siivousta on lisätty, ruokailujärjestelyjä on muutettu, asukkaita on tehostetusti tiedotettu koronaan liittyen, karanteenitiloja on järjestetty, henkilökunta on suojautunut karanteeniasukkaiden kanssa toimiessaan. Vastaanottokeskuksemme asukkaat ja henkilökunta liikkuvat kuitenkin myös keskuksen ulkopuolella, vaikka liikkumista on pyritty minimoimaan, joten sitä kautta tartuntariski on aina olemassa, Suvi Salonen toteaa.

Lisätietoja
Suvi Salonen, liiketoimintajohtaja, Luona Oy, suvi.salonen(at)luona.fi, p. 040 528 5779
Milja Saksi, toimitusjohtaja, Luona Oy, milja.saksi(at)luona.fi, p. 040 568 8111


Sosiaali- ja terveysyhtiö Luona tekee sosiaali- ja terveysneuvontaa, hoidon- ja palvelutarpeen arviointia sekä palveluohjausta yli 2 miljoonalle ihmiselle ja tukee päivittäin yli 6000 omassa kodissa tai yhteisössä asuvaa avun tarpeessa olevaa ihmistä. Luonan liikevaihto vuonna 2019 oli 41 miljoonaa euroa ja käyttökate 1,5 miljoonaa. Luona työllistää noin 250 terveydenhuollon ja sosiaalialan ammattilaista. Uskomme, että auttamalla ihmistä auttamaan itseään, autamme koko yhteiskuntaa. Luona on osa kotimaisesti omistettua Bravedo-yhteisöä.

Tilaa uutiskirje

Luitko jo nämä?