Luonassa teemme työtä varmistaaksemme sote-palveluiden saatavuuden

Luona seuraa koronavirustilannetta aktiivisesti. Teemme työtä varmistaaksemme sote-palveluiden saatavuuden Suomessa.

Meillä luonalaisilla on tärkeä rooli julkisten sosiaali- ja terveyspalveluiden valmiuskumppanina poikkeustilanteissa. Nyt työskentelemme yhdessä osana koko sote-alan ammattikuntaa suojellaksemme riskiryhmiä sekä tukeaksemme ja varmistaaksemme sosiaali- ja terveyspalvelujen saatavuuden Suomessa.

Teemme päivittäin sosiaali- ja terveydenhuollon työtä yhdessä kaupunkien, kuntien ja kuntayhtymien sekä sairaanhoitopiirien kanssa varmistaaksemme, että apua tarvitseva ihminen saa tarvitsemansa avun oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan.

Haluamme varmistaa, että ihmiset löytävät oikean ja oleellisen tiedon tässä haastavassa tilanteessa ja tuemme näin viranomaisten toimintaa. Kokosimme yhteen tärkeimmät ohjeet, miten toimia.

Hae tietoa verkosta ja tee koronaviruksen oirearvio

Jos pelkäät tai epäilet koronavirus-tartuntaa, älä suoraan soita tai mene mihinkään, vaan tee koronaviruksen oirearvio verkossa omaolo.fi-palvelussa.

Jos haluat ajankohtaista tietoa koronaviruksesta katso THL:n jatkuvasti päivittyvältä sivulta. Löydät samat tiedot myös kansalaisille tarkoitetusta Terveyskirjastosta.

Tarkista lisäksi oman kotikuntasi terveyskeskuksen verkkosivu.

Jos et löydä tarvitsemaasi tietoa tai et pysty käyttämään verkkopalveluita

Jos tarvitset yleistä tietoa koronaviruksesta puhelimitse, voit soittaa Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvontaan puh. 0295 535 535.

Kyseessä on valtion yhteinen puhelinneuvonta. Huomaa, että puhelinneuvonnasta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa.

Jos tarvitset terveysneuvontaa tai -ohjausta, etkä löydä vastauksia Terveyskirjaston sivuilta tai oman kuntasi terveydenhuollon palvelusivustolta

Henkeä uhkaavassa hätätilanteessa
soita aina hätänumeroon 112.

Muissa tilanteissa:

Oma terveysasema antaa yleistä terveysneuvontaa.

Akuuteissa oireissa ota yhteyttä oman alueen terveydenhuollon päivystykseen.

Soita Päivystusapu 116117 -numeroon. Niillä alueilla, joissa ei numero ole käytössä, ota yhteyttä alueesi päivystyksen numeroon.

Lisää tietoa

Lisää tietoa löydät muun muassa Valtioneuvoston sivulta.

Me Luonassa uskomme, että yhdessä toimimalla tämäkin haaste on ratkaistavissa.

Sosiaali- ja terveysalan toimijat: Ole meihin yhteydessä, jos organisaatiosi tarvitsee lisätukea koronaviruksen vuoksi syntyneessä poikkeuksellisessa tilanteessa.

Terveydenhuollon ammattilaiset: Oletko terveydenhuollon ammattilainen? Haemme uusia rohkeita luonalaisia sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan tehtäviin. Katso avoimet työpaikkamme.

Tilaa uutiskirje

Luitko jo nämä?