Maahanmuuttajaäideille löytyi uusia ystäviä

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminta on käynnistynyt Siikajärven ja Sokkakujan vastaanottokeskuksissa. Tavoitteenamme on, että ystävätoiminnan myötä syntyisi siteitä mahdolliselle kotoutumisen polulle, yli ikä- ja kulttuurirajojen, ja että yhteinen ajanvietto rikastuttaisi ystäväparien elämää. 

Jokainen ystävyyssuhde on saanut alkunsa Luonan vastaanottokeskuksessa järjestetyssä tapaamisessa, jossa vastaanottokeskuksessa asuvan äidin ja vapaaehtoisen lisäksi läsnä MLL:n koordinaattori sekä Luonan ohjaaja. 

Alkuun päästiin huhtikuussa, kun MLL:n Uudenmaan piiri järjesti yhteistyössä Luona Oy:n kanssa räätälöidyn perehdytyskoulutuksen Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toimintaan mukaan lähteville vapaaehtoisille äideille ja naisille. Paikalla oli noin 30 ystävätoiminnasta kiinnostunutta naista. 

Noin kuukauden kuluttua ystävätoiminnan käynnistymisestä MLL:n koordinaattori soittaa jokaisella vapaaehtoiselle kysyäkseen kuulumisia, miten on mennyt ja onko kaikki hyvin. Luonan ohjaaja puolestaan kysyy samoja kuulumisia vastaanottokeskuksessa asuvilta äideiltä. 

Tähän mennessä ystäväpareja on muodostunut seitsemän. Tästä on hyvä jatkaa.

Lisätietoja

Minna Nummi
kehityspäällikkö, Luona Oy
minna.nummi at luona.fi
p. 050 502 7593

Tilaa uutiskirje

Luitko jo nämä?