Maahanmuuttovirasto sulkee Siikajärven vastaanottokeskuksen

Maahanmuuttovirasto on päättänyt sulkea Siikajärven vastaanottokeskuksen 30.6.2018 mennessä. Maahanmuuttovirasto jatkaa vastaanottopaikkojen vähentämistä, sillä turvapaikanhakijamäärät Suomessa vähentyvät. Siikajärvellä on tällä hetkellä 240 asukasta. Keskuksen palvelut toimivat sulkemiseen saakka normaalisti. Luona pyrkii tarjoamaan luonalaisille uutta työtä Luonan muista keskuksista, liiketoiminnoista tai konsernista.

Maahanmuuttovirasto on tänään 9.1.2018 antaman ilmoituksensa mukaan irtisanonut Siikajärven vastaanottokeskuksen sopimuksen ja toiminta keskuksessa loppuu 30.6.2018 mennessä. Turvapaikanhakijoiden kokonaismäärä vähenee tällä hetkellä Suomessa usealla sadalla kuukaudessa ja Maahanmuuttovirasto arvioi tarvitsevansa ensi kesään mennessä selvästi nykyistä vähemmän vastaanottokeskuspaikkoja. Ylisuuren majoituskapasiteetin ylläpito on kallista, ja paikkamäärä pyritään siksi pitämään koko ajan mahdollisimman lähellä tarvetta. Maahanmuuttoviraston tavoite on ylläpitää vastaanottokeskuksissa 90 prosentin käyttöaste.

Siikajärven vastaanottokeskuksessa on tällä hetkellä 240 asukasta, jotka siirtyvät Maahanmuuttoviraston päätöksellä 30.6.2018 mennessä joko Luonan tai muiden toimijoiden vastaanottokeskuksiin. Luona laatii suunnitelmat vastaanottokeskustoiminnan organisoinnista yhdessä Maahanmuuttoviraston kanssa. 

Asukassiirrot suunnitellaan yhdessä Maahanmuuttoviraston kanssa. Kaikille asukkaille löytyy uusi majoituspaikka. Siikajärven vastaanottokeskuksen palvelut toimivat sulkemiseen saakka normaalisti.

Turvapaikanhakijoiden kanssa työskenteleville Luonan asiakasohjaajille, sosiaaliohjaajille, ohjaajille, sosiaalityöntekijöille, terveydenhuoltohenkilöstölle, suomen kielen opettajille ja vartijoille on kertynyt vankkaa osaamista vaativasta vastaanottokeskustyöstä. Pyrkimyksemme on tarjota vakituisille luonalaisille uusi työtehtävä Luonan muista vastaanottokeskuksista tai liiketoiminnoista tai konsernista.

Tällä hetkellä Luonan vastaanottokeskuspalveluiden piirissä on yhteensä noin 1.800 turvapaikanhakijaa kolmessa vastaanottokeskuksessa Espoossa ja Vantaalla. 

Lisätietoja: Milja Saksi, toimitusjohtaja, Luona Oy, p. 040 5688 111

Luona tuottaa sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme terveysneuvontaa, hoidon- ja palvelutarpeen arviointia sekä asiakas- ja palveluohjausta yli 2 miljoonalle suomalaiselle ja tuemme päivittäin yli 2.300 omassa kodissa tai yhteisössä asuvaa avun tarpeessa olevaa ihmistä. Erityisryhmistä turvapaikanhakijat, ikäihmiset, asunnottomat ja kuntoutujat ovat meille tärkeitä asiakasryhmiä. Uskomme, että auttamalla ihmistä auttamaan itseään, autamme koko yhteiskuntaa. 250 luonalaista ovat sosiaali- ja terveydenhuollon, asiakasohjauksen, turvallisuuden ja suomen kielen ammattilaisia. Liikevaihtomme vuonna 2016 oli 53 miljoonaa euroa. Luona on kotimaisesti omistetun Barona Group -konsernin tytäryhtiö.

Tilaa uutiskirje

Luitko jo nämä?