Terve-SOS 2017 -tapahtumassa korostuivat muutos ja verkostoitumisen tarve — Luonan palveluilla lisää kilpailukykyä sote:ssa

Tänä vuonna puhutti sote-uudistus ja sen eteneminen. Kenellä on tulevaisuudessa valinnanvapaus? Miten asiakasta ohjataan palveluverkossa? Miten hyödynnetään riittävästi digitaalisia mahdollisuuksia? Mitkä ovat maakuntien ja kuntien uudet roolit sekä yhteistyömallit tulevaisuudessa? Entä miten varmistetaan, että tuleva muutos johdetaan kunnialla maaliin? Tulevaisuuden visioinnin kiteytti futuristi Elina Hiltunen: ”Ihmisen kosketusta ja läsnäoloa ei kuitenkaan voida teknologialla korvata”.

Luonan Arviointi, Integrointi ja Polku -palvelut olivat useille messuvieraille aluksi tuntemattomia, mutta päätyivät nopeasti toteamaan, että olivatkin jo tietämättään käyttäneet Luonan palveluja. Esimerkiksi yllätyksenä tuli monelle, että Luona hoitaa yli 2 miljoonalle suomalaiselle keskitetysti ympärivuorokautista hoidon ja palvelutarpeen arviointia ja neuvontaa sairaanhoitopiirien sekä kuntien puolesta. Tampereen Kotitori puolestaan palveli useamman messuvieraan omia vanhempia kotona asumisen tuessa ja palvelutarpeissa.

Kaksipäiväinen tapahtuma yhdistää sosiaali- ja terveysalan päättäjät saman katon alle verkostoitumaan. Kiitos hyvistä keskusteluista muun muassa Espoon, Etelä-Savon, Kainuun soten, Vantaan, Oulun, Oulunkaaren, Uudenmaan liiton, Turun, TAYSin, THL:n, Sitran, Fennian, 9solutionsin, VideoVisitin, Klinikin, Postin ja Esperin edustajat!

Sote-murroksessa verkostojen merkitys korostuu. Avointa keskustelua tulee jatkaa vilkkaana myös tästä eteenpäin. Tässä me luonalaiset olemme mukana. Ota rohkeasti yhteyttä!

Lisätietoja:
Milja Saksi, toimitusjohtaja, milja.saksi@luona.fi, puh. 040 568 8111, @miljasaksi
Mika Tolppola, kehitysjohtaja, mika.tolppola@luona.fi, puh. 050 466 8252, @mikasomessa
Timo Koistinen, liiketoimintajohtaja, timo.koistinen@luona.fi, puh. 040 560 4655, @timokoistinen

Tilaa uutiskirje

Luitko jo nämä?