Luona aloittaa päihdehuollon palvelut Turussa

Luona Polku -päihdepalveluiden palvelut on tarkoitettu Turussa ja lähialueilla asuville nuorille ja aikuisille, jotka ovat huolestuneita alkoholin ja päihteiden käytöstään ja haluavat vähentää tai lopettaa käytön kokonaan. Toimipisteessä työskentelee päihdelääkäri ja kokeneita päihdetyön ammattilaisia sekä tarvittaessa Luonan moniammatillisen tiimin yhteisöpedagogi.

Avovieroitushoitoa tarjotaan niin polikliinisesti kuin tuotuna ihmisen omaan kotiin. Kun hoito toteutetaan ihmisen arkiympäristössä, voidaan siinä huomioida erityisen hyvin yksilölliset tarpeet.

– Päihteistä riippuvaisen ihmisen tulee saada apua mahdollisimman helposti. Meillä on hyviä kokemuksia siitä, että päihteettömyyttä tukevia palveluja tuodaan ihmisen omaan elinympäristöön. Sekä kotiin tuotavien päihdepalveluiden että polikliinisen palvelun tavoite on motivoida ihmistä muutokseen, vahvistaa hänen omaa kokemustaan elämänsä hallinnasta ja parantaa elämänlaatua, Luonan palvelupäällikkö Essi Virtanen sanoo.

Luonan tarjoamassa vieroitushoidossa ja kuntoutuksessa huomioidaan jokaisen asiakkaan yksilöllinen tilanne. Kuntoutusta toteutetaan myös ryhmämuotoisesti, ja ryhmiä voidaan räätälöidä eri tarpeisiin.

Sosiaali- ja terveysyhtiö Luona on tuottanut avovieroituksen ja avokuntoutuksen ja palveluita pääkaupunkiseudulla vuosina 2017–2019. Turussa Luona on tuottanut päihde- ja mielenterveyskuntoutujien tuetun asumisen palveluita vuoden 2020 maaliskuusta alkaen. Nyt aloitettava avovieroituksen ja avokuntoutuksen palvelu on luonteva jatko aiemmalle yhteistyölle.

Luona päihdepalvelut Turku -toimipiste sijaitsee osoitteessa Linnankatu 26. Päihdepalveluun saa hakeutua ilman lähetettä, ja sinne voi olla yhteydessä kuka tahansa Turussa tai lähiseudulla asuva nuori tai aikuinen, joka haluaa vähentää alkoholin ja päihteiden käyttöään tai lopettaa sen kokonaan.

Luona päihdepalvelut, ajanvaraus ja yhteystiedot

Luona Polun tarjoamat sosiaalipalvelut auttavat asunnottomia, mielenterveys- ja päihdekuntoutujia, lapsiperheitä ja turvapaikanhakijoita. Olemme ratkaisukeskeinen ja vastuullinen kumppani kunnille, kaupungeille ja valtiolle.

Lue lisää erilaisista Luona sosiaalipalveluista.

Tilaa uutiskirje

Luitko jo nämä?