Luona mukana Asunnottomien yön tapahtumassa Turussa

Luona on mukana Turun Asunnottomien yön ulkotapahtumassa, joka järjestetään 17.10. Turun Vanhalla Suurtorilla. Luonan tapahtumapisteellä kävijöille on tarjolla keittoa ja leipää, ja luonalaiset ovat paikalla klo 18–21.

Tulethan paikalle vain terveenä! Tilaisuudessa on jaossa kasvomaskeja, muistetaan pitää myös turvavälit.

Tänä vuonna Asunnottomien yön teemana on ”Oma koti hurjan kallis”. Tapahtuman järjestäjät haluavat nostaa esiin sen, miten asumisen kustannukset nousevat samaan aikaan, kun koronapandemian myötä ihmisten toimeentulo on entistä epävarmempaa.

Luonan kotiin tuotavista palveluista ja vastaanottokeskuspalveluista vastaava johtaja Suvi Salonen jakaa huolen tilanteesta: 

– Koronakriisin aiheuttamat lomautukset ja irtisanomiset heikentävät ihmisten toimeentuloa. Pelkään, että tämä heijastuu myös asunnottomuuden kasvuna, sillä ihmiset velkaantuvat ja pahimmillaan jäävät lopulta asunnottomiksi, Salonen toteaa.

Suomessa vuokralla asuminen on kallista. Salosen mukaan asumiskulut vievät tilanteesta riippuen jopa yli kolmasosan ihmisen nettotuloista.  

– Jos koronan myötä asuntojen kysyntä painottuu enenevässä määrin vuokra-asuntoihin, saattaa kysyntä nostaa vuokria, jotka ovat jo valmiiksi korkeita. Työttömyys tai lomautukset vaikeuttavat erityisesti vuokralla asuvien ihmisten tilannetta, sillä he eivät pysty, kuten omistusasunoissa asuvat ihmiset, neuvottelemaan lyhennysvapaita kuukausia maksuvelvoitteistaan, Salonen sanoo.

Turun alueella sosiaali- ja terveysyhtiö Luona toimii Turun kaupungin kumppanina järjestäen tilapäismajoitusta, päihde- ja mielenterveyskuntoutujien tuetun asumisen palveluita sekä päihdehuollon avovieroitusta ja avokuntoutusta.

Voit lukea meistä lisää: Luona sosiaalipalvelut

Tietoa Asunnottomien yöstä

Asunnottomien yötä vietetään 17. lokakuuta YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä eri puolilla Suomea. Vuoden 2020 teemana on ”Oma koti hurjan kallis”.

Voit löytää aiheeseen liittyvää sisältöä sosiaalisesta mediasta tunnisteilla:

#asunnottomienyö
#omakotihurjankallis
#kotikaikille

Katso myös lisää Asunnottomien yön omilta verkkosivuilta: https://asunnottomienyo.fi/

Tilaa uutiskirje

Luitko jo nämä?