Vastaanottorahan hakemuskäsittelyn ruuhka on purettu ja ratkomme nyt aktiivisesti maksamisen haasteita

Pahoittelimme viime viikolla viiveitä vastaanottorahan maksamisessa ja kerroimme toimenpiteistä, joita olemme toteuttaneet ja tulemme toteuttamaan ongelman ratkaisemiseksi. https://luona.fi/viiveita-vastaanottokeskusrahan-maksamisessa-korjataan-jatkuvasti Viiveet johtuivat nopeasta ja suuresta asiakasmäärän noususta sekä siitä, että emme ole saaneet rekrytoitua ja perehdytettyä uutta henkilökuntaa yhtä nopeasti.

Olemme hyvin pahoillamme vastaanottorahan saamiseen liittyvistä viiveistä ja niiden vaikutuksista niin hakijoille kuin heitä auttaville yksityismajoittajille. Asiakkaille omistautunut henkilöstömme on joustanut tilanteessa siirtymällä tehtävistä toisiin ja tulemalla vapaaehtoisesti ylitöihin. Hakemusten ruuhka on nyt suurilta osin saatu purettua mutta tällä hetkellä haasteena on vielä rahan maksaminen. Normaali tilanteessa vastaanottoraha maksetaan erilliselle maksukortille. Vastaanottokeskuksille toimitettavat maksukortit ovat loppuneet ja olemme viimeisenä keinona joutuneet siirtymään osittain käteismaksuihin, mikä hidastaa maksuprosessia merkittävästi, kertoo Luonan vastaanottokeskusjohtaja Mari Saari.

Johtuen suuresta vastaanottorahan saajien määristä, käteismaksaminen on nyt osittain ruuhkautunut. Tämän vuoksi asiakkaamme ovat valitettavasti joutuneet jonottamaan maksua vastaanottokeskuksessa. Kun vastaanottorahapäätös on tehty, otetaan hakijaan yhteyttä ja kerrotaan, päivä ja aika, jolloin he voivat tulla noutamaan maksua. Maksamme päivittäin noin 200 henkilölle ja kaikille päätöksen saaneille rahat tullaan maksamaan tämän viikon aikana.

Olemme nyt lisänneet maksupäiviä ja -ajankohtia sekä maksajien määrää. Prosessin sujuvuuden kannalta on myös tärkeää, että asiakkaat tulevat heille kerrottuna aikana hakemaan vastaanottorahansa.

Koska vastaanottorahan tarkoitus on kattaa perustarpeet, olemme viivästymien vuoksi jakaneet asiakkaillemme yli tuhat lahjakorttia ruokakauppoihin, tehneet maksusitoumuksia apteekkeihin ja tarjonneet vastaanottokeskuksista ruoka-apua.

Lisätietoa vastaanottorahan hakemisesta ja maksuaikatauluista saa omasta vastaanottokeskuksesta. Luonan operoimien vastaanottokeskusten ja yksityismajoituspisteiden yhteystiedot löydät täältä:

https://luona.fi/vastaanottopalveluiden-neuvonta

Tilaa uutiskirje

Luitko jo nämä?