Ystävä tuo pienillä arjen teoilla suurta iloa

Turvapaikanhakijaäidit kaipaavat tukea lähiympäristöön tutustumisessa sekä tietoa erityisesti lapsille suunnatusta toiminnasta omalla asuinalueellaan. Ystävän tuki madaltaa kynnystä lähteä liikkeelle ja asioida itselle vieraassa maassa ja kaupungissa. Samalla syntyy siteitä mahdolliselle kotoutumisen polulle yli ikä- ja kulttuurirajojen.

Mannerheimin lastensuojeliitto ja Luona ovat järjestäneet tähän mennessä kolme räätälöityä Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -koulutusta, joista ensimmäinen järjestettiin  huhtikuussa 2016 Siikajärvellä. Tähän mennessä räätälöidyn koulutuksen on käynyt läpi likimain 100 äitiä/naista, joista usea toimii ystävänä juuri Espoon Siikajärven vastaanottokeskuksessa asuville äideille.

Yhteisen kielen puuttuminen askarrutti monia aluksi. Melko pian ystävätoiminnan käynnistyttyä, osallistujat kertoivat, että hyvin on pärjätty sanattomalla viestinnällä ja muutamalla yhteisellä tutulla sanalla.

Turvapaikanhakijaäitien palautteet ovat olleet sangen rohkaisevia: ”Ystäväni on ihana ihminen. Opin koko ajan lisää sanoja ja olen kiitollinen tästä ystävästä.” Turvapaikanhakijaäitien elämäntilanne on usein haastava. Ystävä tuo pienillä teoilla ystävä helpotusta ja iloa arkeen sekä kohentaa mielialaa pitkäksi aikaa.

Lisätietoja:
Minna Nummi, kehityspäällikkö, Luona Oy
minna.nummi@luona.fi, p. 050 502 7593

Tilaa uutiskirje

Luitko jo nämä?