Parempi myöhään kuin ei milloinkaan 

Muutokset sosiaali- ja terveysalan koulutukseen ovat todella tärkeitä. Uskon, että  sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan työnkuvat monipuolistuvat sote-uudistuksen myötä, kuten Diakin rehtori Tapio Kujala kommentoi Iltalehdessä.

Moniammatillisuus on arkipäivää luonalaisten työssä jo nyt. Esimerkiksi ikäihmisten kotona selviytymistä tukeva palveluohjaus on hyvin ammattimaista. Jo vuodesta 2009 lähtien toimineen Tampereen Kotitorin asiakasohjaajat tuntevat hyvin paikallisen palvelutuottajien verkoston ja osaavat keskustelujen myötä suositella juuri asiakkaan toiveita ja tarpeita vastaavaa palveluntuottajaa. Tälläinen verkosto-osaaminen, ratkaisukeskeisyys ja asiakkaan kohtaaminen yksilönä ovat hyvän asiakaspalvelun ydintä.

Myös moniammatilliseen työhön kykenevä luonalainen vartija on esimerkki uudenlaisesta työnkuvasta, jollaisilla lienee tarvetta tulevissa sote-keskuksissa. Vartijan perustehtävänsä lisäksi luonalainen vartija on ystävällinen ja proaktiivinen asiakaspalvelija.

Luonan tavoite muutosherkästä, vaikuttavaa työtä tekevästä sotelaisesta on kohdillaan. Kasvatamme tätä osaamista esimerkiksi työkierrolla ja tukemalla kouluttautumista. Yksistään kuluneen 5 kuukauden aikana meillä on toteutunut 27 työkiertoa, joiden myötä luonalaiset ovat päässeet kasvattamaan osaamista uusissa tehtävissä Luonan sisällä. Korostammekin rekrytoinnissa halukkuutta tehtäväkiertoon, jolloin osaaminen karttuu aivan uudella tavalla.

On kiinnostavaa nähdä, kuinka nopeasti asiat muuttuvat sote-uudistuksen myötä. Varmaa on, että sote-uudistus luo jatkossakin uudenlaisia työnkuvia ja koulutustarpeita sosiaali- ja terveysalalle. Käytännössä muutokset sote-koulutuksessa alkavat näkyä työelämässä vasta muutaman vuoden viiveellä. Myös yrittäjyysvalmiuksien huomioimisesta olisi ollut jo hyötyä, oli soteuudistus tai ei.

Marjut Kelloniemi Luona


Kirjoittaja: Marjut Kelloniemi on Luonan henkilöstöjohtaja. Anna palautetta kirjoittajalle etunimi.sukunimi@luona.fi

Tilaa uutiskirje

Luitko jo nämä?