Espoon ja Vantaan vastaanottokeskuksiin tulossa supistuksia

Maahanmuuttoviraston vastaanottopaikkojen supistukset vaikuttavat Luonan vastaanottokeskuksiin Espoossa ja Vantaalla. Maahanmuuttovirasto on irtisanonut Luonan Nihtisillan vastaanottokeskuksen sopimuksen päättymään 30.6.2021 ja Robert Huberin tien vastaanottokeskuksen paikkamäärä vähenee 1.4.2021 alkaen 75 paikalla. Yksityismajoituksen sopimus ja palvelut jatkuvat normaalisti. Nihtisillan keskuksen palvelut toimivat 30.6.2021 saakka normaalisti.

Syynä vastaanottopaikkojen supistamiseen on uusien turvapaikanhakijoiden ennätysalhainen määrä viime vuonna. Tammi-marraskuussa 2020 jätettiin noin 1 150 ensimmäistä turvapaikkahakemusta. Vastaanottojärjestelmässä koko Suomessa on nyt kirjoilla noin 6 500 turvapaikanhakijaa, joista noin 3 300 asuu erilaisissa vastaanottokeskuksissa. Tällä hetkellä Maahanmuuttovirastolla on käytettävissään noin 1 500 ylimääräistä paikkaa. Ylisuuren majoituskapasiteetin ylläpito on kallista, ja Maahanmuuttovirasto pyrkii pitämään paikkamäärä koko ajan mahdollisimman lähellä tarvetta.

Luonan Nihtisillan vastaanottokeskuksessa on tällä hetkellä yli 300 asukasta. Luona laatii suunnitelman vastaanottokeskustoiminnan organisoinnista ja mahdollisista asukassiirroista yhdessä Maahanmuuttoviraston kanssa. Kaikille asukkaille löytyy uusi majoituspaikka.

Tällä hetkellä Luonan vastaanottokeskuspalveluiden piirissä on yhteensä vajaa 1500 turvapaikanhakijaa, jotka asuvat Luonan kahdessa vastaanottokeskuksessa Espoossa ja Vantaalla sekä yksityismajoituksessa.

Lisätietoja:
Suvi Salonen, liiketoimintajohtaja, suvi.salonen@luona.fi , 0405285779

Tilaa uutiskirje

Luitko jo nämä?