Helsingin kaupungin kuntamallin vuokra-asunnot on lähes kokonaan asutettuja

Helsingin kaupunki ja Luona tarjoavat Ukrainasta paenneille majoitusta kaupungin vapaarahoitteisissa vuokra-asunnoissa. Asunnot ovat tällä hetkellä suurimmaksi osaksi asutettuja lukuun ottamatta yksittäisiä isompia perheasuntoja. Perheasuntoihin on mahdollisuus edelleen hakea, jos hakijakokoonpano on minimissään viisi henkilöä. Muita hakemuksia emme valitettavasti voi tällä hetkellä ottaa vastaan.

Kuntamallin majoituksen perheasuntoihin voivat hakea Helsingissä jo majoittuvat, tilapäistä suojelua hakevat tai saavat henkilöt, hakulomakkeella, jonka saa omalta yksityismajoituspisteeltä, vastaanottokeskuksesta tai tulostamalla suoraan Luonan vastaanottopalveluiden neuvonta -sivuilta. Hakemuksen voi jättää joko oman toimipisteen henkilökunnalle tai lähettää sähköpostin liitteenä osoitteeseen kuntamalli.helsinki@luona.fi. Hakemukset käsitellään kerran viikossa Luonan, Helsingin vastaanottokeskuksen ja Helsingin kaupungin välisessä yhteystyöpalaverissa. Asuntoja on rajattu määrä ja valinnassa käytetään tarveharkintaa. Päätös valinnasta lähetetään valituille noin kuukauden kuluessa hakemuksen jättämisestä.

Kiitos kaikille Helsingin kuntamallista kiinnostuneille. Olemme erittäin iloisia, kun saamme olla apuna asumisen järjestymisessä. Yhteistyö Helsingin kaupungin ja Luonan välillä on ollut erittäin toimivaa.

Lisätiedot: kuntamalli.helsinki@luona.fi

Lue lisää:

Helsingin kaupungin kuntamalli
Luonan vastaanottopalvelut

Tilaa uutiskirje

Luitko jo nämä?