Luonan asunnottomien polku takaa oman nimen ovessa

Luona on antanut palvelulupauksen. Me takaamme vuokra-kodin vapailla asuntomarkkinoilla niille Luonan asiakkaille, jotka ovat kulkeneet Luonan palvelupolun läpi yhdessä läheisten, Luonan ja kunnan yhteyshenkilöiden tukemana.

Luonalla on yhteiskunnallinen tehtävä, jonka kärkenä on kodittomuuden vähentäminen tarjoamalla erilaisille asiakasryhmille polku akuutista asunnottomuudesta omaan pysyvään vuokrakotiin. Luonan konsepti perustuu nykyisen varsin kalliin ja asunnottomuutta osittain ylläpitävän kriisimajoitusmallin uudistamiseen.

Luonan ratkaisun lähtökohtana on asiakkaan tavoitteellinen siirtyminen majoituspalveluna tuotettavasta kriisimajoituksesta huoneenvuokralain mukaiseen vuokra-asumiseen. Uudistus parantaa asukkaiden juridista asemaa, luo uuden mekanismin asuntojen saamiseksi asunnottomille ja laskee kunnan kustannuksia. Uudistus on mahdollinen, mikäli markkinoilta kyetään hankkimaan riittävästi kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja ja pystytään löytämään välivuokraajia, jotka merkittävistä riskeistä huolimatta solmivat vuokrasopimukset riippumatta asiakkaan taustasta ja mahdollisista aiemmista maksuvaikeuksista.

Luona tuottaa asunnottomien polkua yhdessä majoituspalveluita tarjoavan Forenomin kanssa. Yhteistyömallissa Forenom varmistaa riittävän vuokra-asuntokannan hankkimisen vapailta vuokramarkkinoilta Luonan käyttöön ja Luona tuottaa asukkaille tarvittavan tuen kotiin. Luona soveltaa uutta asunnottomien polkua jo Vantaan kaupungin kanssa tehtävässä yhteistyössä. Luonan kautta oman kodin on löytänyt kevään aikana jo yli sata aikuista ja lasta. 

Tilaa uutiskirje

Luitko jo nämä?