Täsmäkoulutetut luonalaiset sote-osaajat valmistuivat

Luonassa arvostetaan ammatillisuuden ja osaamisen kehittämistä. Siksi meillä oli erityinen syy juhlia, kun tammikuun lopussa 24 luonalaista valmistui heille räätälöidystä koulutuksesta, joka toteutettiin yhdessä aikuiskoulutukseen erikoistuneen Amiedun kanssa.

Asiakaslähtöinen ja osaava ohjaaja -koulutuksesta hyvin arvosanoin valmistuneet luonalaiset saavat jatkaa opintojaan suoraan ilman pääsykokeita Amiedun lähihoitajakoulutuksessa.

Mikä täsmäkoulutus?

Luona toteutti Amiedun kanssa yhteistyössä Asiakaslähtöinen ja osaava ohjaaja -koulutuksen syksyllä ja talvella 2016. Koulutuksen aikana osallistujat opiskelivat sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta yhden osan, joka käsitteli ammatillisen kasvun tukemista ja ohjausta.

Koulutus oli räätälöity juuri Luonan tarpeisiin. Siinä opiskeltiin laajasti erilaisia opiskelijoiden työtehtäviin liittyviä aiheita, kuten monikulttuurisessa ympäristössä toimimista, ratkaisukeskeisyyttä, ammattietiikkaa, vuorovaikutteista tulkkausta, motivoivaa haastattelua, sosiaali- ja terveysalan lainsäädännön perusteita, ihmisen kasvua ja kehitystä, ravitsemussuosituksia, ohjausta sosiaalipalveluihin, yksilö- ja ryhmäohjausta, kotoutumista, terveyden ja turvallisuuden edistämistä ja suunnitelmallisen työskentelyn perusteita. Nämä kaikki ovat taitoja, joita tarvitaan erityisesti vastaanottokeskustyössä.

Koulutukseen kuuluvat lähiopiskelupäivät pidettiin Luonan Nihtisillan vastaanottokeskuksessa. Lähiopiskelun lisäksi opintoihin sisältyi ohjauspäiviä, näyttötutkintopäiviä sekä erilaisia projektitehtäviä. Lopuksi opiskelijat antoivat näytön osaamisestaan, jonka valvoi Amiedun kouluttama työelämän arvioija.

Lähes kaikki koulutukseen osallistuneet luonalaiset jatkavat opintojaan Amiedun lähihoitajakoulutuksessa. He voivat jatkossa suuntautua esimerkiksi mielenterveysalaan tai nuorisotyöhön. Jollakin oli herännyt ajatus opiskella aina sairaanhoitajaksi saakka.

Paljon onnea valmistuneille!

Lisätietoja:  Marjut Kelloniemi, henkilöstöjohtaja, Luona Oy,  puh. 044 331 7262,  marjut.kelloniemi@luona.fi

Tilaa uutiskirje

Luitko jo nämä?