Vantaan vastaanottokeskuksessa todettu koronavirustartuntoja

Koronaviruksen joukkotestaukset aloitettiin Vantaan vastaanottokeskuksessa 17.5. kaupungin tartuntatautiyksikön johdolla. Vastaanottokeskuksen 183 asukkaasta ja henkilökunnasta on suurin osa testattu ja toukokuun 2021 aikana on todettu yhteensä 59 koronavirustartuntaa. Tartunnoista 49 on todettu vastaanottokeskuksen asukkailla ja 10 henkilökunnan jäsenillä.

Tartunnan saaneet määrättiin Vantaan tartuntatautiyksikön toimesta eristykseen. Osa eristyksistä on jo purettu ja tällä hetkellä eristyksessä on 32 asukasta. Karanteenissa on 25 asukasta. Karanteenimääräys ei koske asukkaita, jotka ovat jo aiemmin sairastaneet koronan.

–  Suurin osa positiivisen testituloksen saaneista asukkaista on täysin oireettomia, joka tuo lisähaasteen tilanteeseen. Muutamilla asukkailla on lieviä nuhaoireita ja yksi asukas on tällä hetkellä sairaalahoidossa. Työskentelemme vastaanottokeskuksissamme tiiviisti ja vastuullisesti sen eteen, että koronavirus ei pääse leviämään asukkaiden ja henkilökunnan keskuudessa. Vaikka tilanne on haastavaa, niin tästäkin selvitään, Luonan liiketoimintajohtaja Suvi Salonen kertoo.

Teemme tiivistä yhteistyötä Vantaan terveydenhuollon tartuntatautiyksikön kanssa asukkaiden ohjaamisessa koronatesteihin ja tarvittaessa karanteeniin tai eristykseen.

Lisätietoja:
Suvi Salonen, liiketoimintajohtaja, Luona, puh. 040 528 5779 tai suvi.salonen@luona.fi
Mari Saari, vastaanottokeskusjohtaja, Luona, puh. 050 468 0784 tai mari.saari@luona.fi

Tilaa uutiskirje

Luitko jo nämä?