Aleksi Alasuutari

Yhteisökoordinaattori asiakkaan elämänhallintaa tukemassa

Missä tehtävissä olet ollut Luonalla?

Urani Luonalla voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen. Ensimmäiset kuukaudet toimin ohjaajana eri vastaanottokeskuksissa. Tämän jälkeen ylenin vastaavaksi ohjaajaksi, ja päävastuunani oli vapaaehtois- ja vapaa-ajantoiminnan järjestäminen. Vuonna 2017 työrooliani muokattiin, ja aloitin Luonan yhteisökoordinaattorina.

 

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Tyypillinen päivä koostuu vastaanottokeskuksen asukkaiden sisäisen ja ulkoisen työtoiminnan järjestämisestä. Teen paljon yhteistyötä vapaaehtoisten, eri järjestöjen ja yritysten kanssa. Koska yhteisökoordinaattorin tehtävä on Luonalla uusi, olen itse luonut siihen käytäntöjä ja toimintamalleja, mikä tekeekin työn hyvin mielenkiintoiseksi.

 

Miten Luona-ote näkyy työskentelyssäsi?

Luona-ote näkyy työtavoissani ja asenteessani. Etenkin Luonan alkuvaiheessa, kun turvapaikkakriisi oli pahimmillaan, tarvittiin tehtävien hoidossa periksiantamattomuutta. Periksiantamattomuus näkyy myös siinä, että haastavissakin tilanteissa vakuutan itselleni, että kaikkeen löytyy ratkaisu. Loppupeleissä oikea asenne ratkaisee.

 

Tähtihetki Luona-uran aikana?

Parasta on nähdä, kuinka tekemäni työ vaikuttaa asiakkaisiin. Vaikuttavinta on tehdä itsensä tarpeettomaksi, eli auttaa asiakasta niin pitkälle, että hän pärjääkin eteenpäin ilman apua.

 

Millainen henkilö viihtyy Luonalla?

Tärkeimpiä ominaisuuksia ovat paineensietokyky ja jatkuvan muutoksen sietäminen, jopa siitä nauttiminen. Olemme nuori ja ketterä organisaatio. Luonalla viihtyvät ne henkilöt, jotka ovat valmiita kokeilemaan eri tehtäviä. Myös luovuus ja innovointi ovat tärkeä osa jokaisen työtä. Luovuus ei kuitenkaan ole itsearvo, vaan keino löytää hyviä käytäntöjä, jotka toimivat jatkossakin. Omassa työssäni tällaisia ovat esimerkiksi organisoimani ravintolapäivät ja työnhakupajat asiakkaille.

Kuka olen?

NimiAleksi Alasuutari KoulutusYTM, pääaine oikeusfilosofia HarrastuksetLukeminen, kirjoittaminen ja ajan viettäminen lasteni kanssa.

Luitko jo nämä?

Tilaa uutiskirje