Anna-Kaisa Harju

Ohjaajasta apulaispäälliköksi

Missä tehtävissä olet ollut Luonalla?

Olen Anna-Kaisa Harju ja työskentelen apulaispäällikkönä Nuuksion vastaanottokeskuksessa. Aloittaessani Luonalla työskentelin aluksi ohjaajana joitain viikkoja, kunnes siirryin vuorovastaavaksi. Vuorovastaavana sain ottaa enemmän vastuuta koko vuoron toiminnasta. En ehtinyt olla kauan vuorovastaavan roolissa, kun huomasin Luonalle haettavan vastaavaa ohjaajaa, joka toimisi koko ohjaustiimin lähiesimiehenä. Minulla oli aikaisemmalta työuraltani kokemusta lähiesimiestehtävistä, joten päätin hakea. Sisäinen paloni kehittyä oli suuri ja olen myös matkan aikana saanut rohkaisevaa palautetta, tukea ja luottamusta esimieheltäni. Vastaavana ohjaajana ehdin olla noin vuoden, kunnes sain mahdollisuuden tehtäväkiertoon apulaispäällikön tehtävään.

 

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Jooga on iso osa elämääni ja se tukee hyvin hektistä työtä. Lähes jokaisena aamuna aloitan päivän joogastudioltajonka jälkeen saavun töihin. Työssäni on tietyt rutiinit mutta jokainen päivä on silti erilainen. Työni sisältää paljon yksityiskohtia, jotka pitää kuroa yhteen kokonaisuuden hahmottamiseksi. Apulaispäällikkönä olen vastuussa päivittäisestä johtamisesta, kiinteistöasioista yhteistyössä Forenomin kanssa, vapaaehtois- ja vapaa-ajan toiminnan koordinoimisesta sekä toimin esimiehenä SOTE-tiimille. Tämän lisäksi osallistun henkilöstöhallinnon kanssa rekrytointeihin ja muihin henkilöstöä koskeviin asioihin.

 

Mitkä koulutukset ovat erityisesti tukenut sinua työssäsi?

Eri esimiesvalmennukset ovat tukeneet minua työssäni. Tällä hetkellä olen mukana Luonan omassa esimiesvalmennuksessa sekä emoyhtiömme Baronan järjestämässä Vapaus, virtaus ja vastuu- esimiesvalmennuksessa.

 

Miten Luona-ote näkyy johtamisessasi ja esimiestyössä?

Esimiehenä annan tilaa ja vapautta alaisilleni kehittää omaa työtään ja kannustan heitä tuomaan omia ideoita rohkeasti esiin. Teimme esimerkiksi tiimityönä-meidän rantasaunaan lounge-tilan, jonka ohjaustiimi sai sisustaa mieleisekseen.

 

Tähtihetki Luona-uran aikana?

Sanoisin kyllä, että ne tärkeät tähtihetket ovat sellaisia, että koko työyhteisö on onnistunut jossain yhdessä. Vastaanottokeskuksessa työskentelee monta eri tiimiä ja tähtihetket liittyvät siihen yhdessä tekemisen onnistumiseen, esimerkiksi selviämiseen vaikeasta asiakastilanteesta. Näissä tilanteissa korostuu ja vahvistuu tiivis moniammatillinen yhteistyö.

 

Minkä neuvon antaisit sellaiselle henkilölle joka myös haluaisi kokeilla uusia tehtäviä tehtäväkierron kautta?

Sinun tulisi rohkeasti tuoda esiin omaa persoonaasi, tehdä työtä täydellä ammattitaidolla ja myöskin tuoda rohkeasti esiin uusia ideoita ja ajatuksia. Omana itsenään voi saavuttaa vaikka mitä.

 

Mistä unelmoit seuraavaksi?

Nyt haaveilen siitä, että pääsen tekemään työtä parhaimmalla tavalla uudessa roolissa. Tulevaisuuden jätän avoimeksi, sillä muutosten keskellä ei voi koskaan tietää mitä tapahtuu seuraavaksi. Olen toki aina avoin uusille mahdollisuuksille.

Kuka olen?

NimiAnna-Kaisa Harju KoulutusYTM, suuntautuminen rauhan ja konfliktintutkimus (2014), psykologian kandidaatti (2005). HarrastuksetAstangajooga ja matkustelu

Luitko jo nämä?

Tilaa uutiskirje