Ringa Tuomikoski

Terveydenhoitaja terveyspalvelujen kehityksen kärjessä

Missä tehtävissä olet ollut Luonassa?

Aloitin Luonassa vuonna 2015 vastaavana terveydenhoitajana. Olin alusta asti mukana luomassa terveydenhuollon prosesseja yhdeksään vastaanottokeskukseemme. Vastaanottokeskustoiminnan terveydenhuollon rakentaminen ensimmäistä kertaa ja näin lyhyessä ajassa oli kokemuksena täysin ainutlaatuinen. Vastaavana terveydenhoitajana toimin myös lähiesimiehenä yli 20 hengen terveydenhoitotiimille ja vastasin yhteistyöstä eri tahojen kanssa. Alkuvaiheen jälkeen työni painottui päivittäiseen johtamiseen ja työn prosessien hiomiseen. Puolentoista vuoden aikana työ vastaanottokeskuksissa vakiintui. Silloin näin mahdollisuuden siirtyä eteenpäin.

Maaliskuussa 2017 aloitin uudessa projektissa, jossa kehitämme ennaltaehkäiseviä terveyspalveluja Luonaan uudenlaisella toimintamallilla hyödyntäen digitaalisia etäpalvelumuotoja. Työnkuvani on laaja-alainen, ja on pitänyt sisällään muun muassa terveydenhuollon lupaprosessien hoitamista, järjestelmien rakentamista sekä yhteistyökumppaneiden kanssa tehtävää kehitystyötä. Jatkossa keskityn enemmän myyntiin ja toiminnan kehittämiseen. Olen myös ollut mukana valmistelemassa palvelua, jossa pyritään tukemaan asiakasta päihteiden käytön lopettamisessa. Tässä palvelussa päihdekatko toteutetaan toimimalla asiakkaan kotona hänen omia voimavarojaan vahvistaen. Olen huomannut, että uuden kehittäminen on minulle hyvin luontaista.

 

Oma urapolkusi poikkeaa jonkin verran terveydenhoitajan tyypillisestä urapolusta. Miten olet päätynyt juuri näihin tehtäviin?

Katsoessani aikaisempaa työhistoriaani kiinnitän huomiota siihen, että olen melkein aina ollut mukana luomassa uudenlaisia palveluja. Sanon aina uusille mahdollisuuksille kyllä. Minulla on aikaisempaa kokemusta myös tietojärjestelmistä, mistä on ollut hyötyä monissa työurallani eteen tulleissa tehtävissä. Pidän laajasta työnkuvasta, jossa on monta liikkuvaa osaa.

 

Mitkä koulutukset ovat tukeneet sinua työssäsi?

Uskon hyvin pitkälti siihen, että käytännön kokemus opettaa parhaiten. Tästä on esimerkkinä vastaanottokeskuksen terveydenhuollon rakentaminen, joka on ollut minulle kaikkein opettavaisin kokemus Luonassa. Toki matkan varrella on ollut monia hyviä koulutuksia, joista olen hyötynyt. Näitä ovat muun muassa Projekti-instituutin järjestämä projektityön johtamiskoulutus ja Baronan järjestämä Rohkeiden Yritysten Esimies -valmennus.

 

Miten #luonaote näkyy työskentelyssäsi?

Luonassa kunnioitetaan jokaisen työntekijän omanlaisia tapoja tehdä työtä sekä vapautta toimia. Tämä on mielestäni #luonaotetta parhaimmillaan! Puutumme myös rohkeasti mahdollisiin epäkohtiin, jos niitä nousee esiin.

 

Miten Luona eroaa muista sote-alan toimijoista?

Luonassa on useita eri ammattiryhmiä, joten moninaisuus rikastuttaa tapaamme ajatella ja tehdä työtä. Olemme nuori ja ketterä organisaatio, joka on hyvin matala hierarkialtaan. Meillä on rento meininki, mutta samalla suhtaudumme työhömme vakavasti ja kannamme siitä vastuuta. Suuntaamme katseemme aina tulevaisuuteen. Luonassa kehitetään paljon uutta, ja tämän takia olen myös itse viihtynyt.

 

Mitä itse haluat tehdä tulevaisuudessa?

Tulevaisuudessakin haluan mahdollisimman laajan työnkuvan. Olen erityisesti kiinnostunut digitaalisuuden hyödyntämisestä asiakaskokemuksessa ja siitä millainen on toimiva palveluketju.

Kuka olen?

NimiRinga Tuomikoski KoulutusTerveydenhoitaja (AMK), sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen (YAMK, kesken) HarrastuksetKirjat, koripallo ja kaikenlainen muu liikunta

Luitko jo nämä?

Tilaa uutiskirje