Hanna Pakarinen

Hannalle on tärkeää jakaa samat arvot työnantajansa kanssa, Luonassa tämä toteutuu erinomaisesti.

Miten päädyit Luonaan töihin?

Olen luonteeltani sosiaalinen ja halusin löytää työtä, jossa saan olla ihmisten kanssa. Sote-ala on myös aina kiinnostanut minua. Olen koulutukseltani suurtalouskokki ja tradenomi ja suuren osan työurastani tein business-puolella. Pohdiskelin pitkään alan vaihtoa ja mietin jopa sosionomiksi opiskelua. Kun näin Luonan työpaikkailmoituksen etuuskäsittelijän paikasta, päätin hakea sitä. Ehdin kuitenkin olla etuuskäsittelijä vain viikon, kun minulle tarjottiin toista polkua Luonassa. Luonaan perustettiin huhtikuussa 2022 Pitäjänmäen vastaanottokeskus ja toiminnan aloittamista varten tarvittiin hallintokoordinaattoria. Otin paikan vastaan, kun sitä tarjottiin minulle.

Ajattelin, että Luonalla olo olisi eräänlaista testiaikaa, jossa voisin rauhassa tutustua sote-alaan ja etsiä omaa urapolkuani. Myöhemmin olin tyytyväinen, että en lähtenyt opiskelemaan sosionomiksi, sillä olen nyt kokenut vahvasti tradenomikoulutuksen olevan minulle sopiva. Aion jatkaa opiskelua myöhemmin mm. johtajuusopinnoilla. Minua kiinnostaa yritysten toimintatapojen kehittäminen ja henkilökunnan hyvinvointi. Työssäni hallintokoordinaattorina saan yhdistää nämä asiat.

 

Mitä työsi hallintokoordinaattina pitää sisällään?

Olin mukana perustamassa Pitäjänmäen vastaanottokeskusta ja Itäkeskuksen yksityismajoituspalvelupistettä. Käytännössä siis perustin hallinnollisen toimiston, jossa varmistetaan henkilöstön sujuva työarki. Koordinoin päivittäisiä tekemisiä ja varmistin, että homma pyörii sovitusti ja aikataulussa. Vastaanottopalveluiden perustamisen jälkeen työni on samankaltaista toimistotyötä eli huolehdin henkilöstön hallinnollisista asioista kuten IT-asioista. Toimin useiden käyttöjärjestelmien pääkäyttäjänä ja teen mm. tarviketilauksia. Tuen myös palvelupäällikköä arjen pyörityksessä ja asioissa, missä hän kaipaa apua tai tukea. Vaikka työ ei ole suoranaista asiakastyötä, koen, että auttamalla henkilöstöä, autan myös asiakkaita.

 

Mikä on palkitsevinta työssäsi ja, mikä haastaa sinut ammatillisesti?

Saan auttaa ihmisiä ja he saavat tarvitsemansa avun, se on ehdottomasti palkitsevinta. Työelämä on todella hektistä ajoittain. Tuntuu todella merkitykselliseltä, että voin omalla työlläni ja olemalla läsnä, auttaa kollegoita heidän työssään. Keskuksen tietotoimistona oleminen on myös palkitsevaa, ihmiset kääntyvät usein ensin puoleeni.

Ammatillisesti minut haastaa tilanteet, joissa työ on sirpaleista ja nopeatempoista. Silloin pitää priorisoida ja laittaa asiat tärkeysjärjestykseen.

 

Miksi valitset työskennellä Luonassa?

Tuoreena luonalaisena luin intrasta Luonan arvoista ja ne todella kolahtivat. Olin juuri tullut työpaikkaan, jonka kanssa jaan samat arvot. On kuin olisin tullut kotiin. Huomasin myös nopeasti, että kyseiset arvot todella toteutuvat Luonassa aina esihenkilöä ja kollegoita myöten.

Luona on vastuullinen työnantaja ja vastuu tarkoittaa myös vastuuta henkilöstöstä. Kun voin hyvin työssäni, voin huolehtia myös ympäristöstä ja planeetasta. Luona on suomalainen yritys, se on itselleni tärkeää.

 

Mitä #luonaote sinulle merkitsee?

Luona on inhimillinen työnantaja ja läpinäkyvä toimija. Toimintaympäristö on matalahierarkinen ja ilmapiiri kannustava. Meillä saa yrittää ja epäonnistua. Luonassa ei tarvitse tehdä samalla tavalla kuin ennen, vaan saa kehittää ja kehittyä. Täällä ymmärretään työn ja yksityiselämän yhteensovittaminen.

Kuka olen?

NimiHanna Pakarinen, hallintokoordinaattori Luonan vastaanottopalveluissa KoulutusSuurtalouskokki, tradenomi HarrastuksetHarrastan laulamista ja luonnossa liikkuminen on minulle tärkeää. Lisäksi minulla on lemmikkikäärmeenä kuningaspyton.

Luitko jo nämä?

Tilaa uutiskirje